Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2016

Το ΧΑ, το μνημόνιο με Τεχεράνη και τα... αντανακλαστικά των Ελβετών

Το ΧΑ, το μνημόνιο με Τεχεράνη και τα... αντανακλαστικά των Ελβετών

Ιδιαίτερα μεγάλη η προσέλευση στη φετινή 9η Διεθνή Εκθεση Τραπεζικής Χρηματιστηρίου & Ασφαλειών που πραγματοποιήθηκε στο Ιράν.

Η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε με ένα MoU μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αθηνών και αυτού της Τεχεράνης, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο επιτυχημένων επαφών και ανοίγοντας τον δρόμο για έναρξη πολυεπίπεδων συνεργασιών των δύο αγορών.

Θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των συνέδρων, ποια θα είναι τελικά η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα που θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών θεματοφυλακής στο Ιράν.

Η τελευταία σχετική προσέγγιση έγινε από την ελβετική Pictet, και ίσως το στοιχείο αυτό να προσθέτει έναν ακόμα λόγο για την έντονη παρουσία του Ελβετού πρέσβη, ο οποίος ήταν και ομιλητής σε ένα από τα τρία συνέδρια που διοργανώθηκαν. Είναι προφανώς θέμα γρήγορων... αντανακλαστικών. 

Εν τω μεταξύ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για τα 20 χρόνια της εκεί Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εκλήθησαν -και ασφαλώς παραβρέθηκαν- πολλοί εκπρόσωποι του εγχώριου χρηματοοικονομικού συστήματος.

Η απουσία εκπροσώπων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών εύλογα προκαλεί διττή απορία: Προσκλήθηκαν και δεν πήγαν; Δεν προσκλήθηκαν; Είναι απορίας άξιο...

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΕΚ θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο για προγραμματισμένο ταξίδι εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v