Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 18 2016

Η ΕΤΕ, o Αλογοσκούφης και η πώληση της HSW

Η ΕΤΕ, o Αλογοσκούφης και η πώληση της HSW

EΘΝΙΚΗ: Λήγουν αυτή την εβδομάδα τα τελευταία ομόλογα με εγγύηση Δημοσίου (Πυλώνας ΙΙ του νόμου Αλογοσκούφη) που διαθέτει η Εθνική και δεν πρόκειται να ανανεωθούν καθώς η τράπεζα θα χρησιμοποιήσει άλλα ενέχυρα για άντληση ρευστότητας από το ευρωσύστημα.

Η εξάλειψη των εγγυήσεων του Δημοσίου θα συμβάλει στην περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης, καθώς τα ομόλογα που λήγουν, ξεπερνούν τα 2,4 δισ. ευρώ.

Έτσι, η Εθνική... βγαίνει μετά από 8 χρόνια από τα μέτρα στήριξης του νόμου Αλογοσκούφη καθώς έχουν μετατραπεί σε κοινές οι προνομιούχες μετοχές, ενώ έχουν λήξει και τα ομόλογα του Πυλώνα ΙΙΙ.

ΥΓ: Από το γ' τρίμηνο του 2015 έληξαν χωρίς να ανανεωθούν ομόλογα του Πυλώνα ΙΙ & ΙΙΙ της ΕΤΕ, ύψους περίπου 18,5 δισ. Το ετησιοποιημένο όφελος στα έξοδα προμηθειών υπερβαίνει τα 180 εκατ. ευρώ.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ- HSW: Έτοιμη είναι, όπως ακούμε, η Lazard να αρχίσει να τρέχει τη διερεύνηση ενδιαφέροντος για το ποσοστό που κατέχει η Πειραιώς (40,18%) στη Hellenic SeaWays.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας (σ.σ. εκδήλωση προσφορών) έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου, αλλά για σειρά λόγων σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

Τώρα, όμως, οι εξελίξεις θα τρέξουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v