Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2016

«Χωρίς βία» το εταιρικό ομόλογο του ομίλου Φουρλή

«Χωρίς βία» το εταιρικό ομόλογο του ομίλου Φουρλή

Για τον Σεπτέμβριο μεταφέρεται -σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες- η εταιρική ομολογιακή έκδοση εκ μέρους του ομίλου Φουρλή, η οποία θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη εξωτραπεζική χρηματοδότηση ελληνικής επιχείρησης από το ελληνικό επενδυτικό κοινό.

Η απόφαση μετάθεσης της έκδοσης πάρθηκε προκειμένου να συντονιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η «υποδομή» που θα στηρίξει το εγχείρημα, καθώς το μέγεθος της έκδοσης και ό,τι αυτή σηματοδοτεί, «δεν χρειάζεται να γίνει υπό πίεση χρόνου», αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτές, σε αντίθεση με την έκδοση της MLS που αφορούσε σε private placement, η νέα έκδοση απαιτεί τη σύνταξη ολόκληρου ενημερωτικού δελτίου περί δημόσιας προσφοράς και φυσικά την έγκρισή του από τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

Επιπλέον, απαιτείται η «ζυγοστάθμιση» της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης και ο συντονισμός όλων των τεχνικών, θεσμικών και νομικών παραμέτρων.

Πάντως, το εταιρικό ομόλογο, το οποίο αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ, θα έχει εκδότρια τη House Market AE, 100% θυγατρική του ομίλου, και όχι την εισηγμένη εταιρία συμμετοχών.

Εξάλλου αυτή θα απορροφήσει τη χρηματοδότηση για την υποστήριξη την επέκτασής της...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v