Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2016

Η πώληση ΔΕΣΦΑ και η χαμένη αξιοπιστία του Δημοσίου

Η πώληση ΔΕΣΦΑ και η χαμένη αξιοπιστία του Δημοσίου
Aπό τον περασμένο Μάρτιο, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ΔΕΣΦΑ και SOCAR, είχαν συμφωνήσει ότι οι υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη χρήσης δικτύου δεν θα εφαρμόζονταν και ότι θα μπορούσε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, για να ξεπεραστεί ο σκόπελος και να προχωρήσει η πώληση της εταιρείας.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη ότι μετέρχεται τεχνάσματα για να σαμποτάρει την πώληση της εταιρείας.

Βεβαίως, η νομοθετική ρύθμιση που προώθησε ο σημερινός υπουργός Ενέργειας ισχύει. Έτσι εκτιμάται ότι δύσκολα θα προχωρήσει η πώληση του ΔΕΣΦΑ, αφού μονομερώς ο πωλητής, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, τροποποίησε βασική παράμετρο για τον υπολογισμό της αξίας του ΔΕΣΦΑ, δηλαδή τον κανονισμό τιμολόγησης των υπηρεσιών του, επάνω στον οποίο στηρίχθηκε η κατάθεση της προσφοράς.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σταθμιστούν σοβαρά το δημόσιο συμφέρον που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι επιχειρεί να κατοχυρώσει με την τροπολογία, αλλά και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ως επενδυτικού προορισμού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v