Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2007

Αγορές: Προσδεθείτε για τις αναταράξεις

Λυπούμεθα αν στεναχωρήσουμε ή εκνευρίσουμε κάποιους, αλλά τα ”μαντάτα” από διάφορους αναλυτές (ιδίως από εκείνους που δεν σχετίζονται άμεσα με τον έναν ή τον άλλον επενδυτικό οίκο) δεν είναι καθόλου ευχάριστα.

Οι αναλυτές αυτοί διαφωνούν σχετικά με το αν η πρώτη απειλή για την αμερικανική οικονομία είναι ο πληθωρισμός ή η ύφεση, συμφωνούν ωστόσο ότι υπάρχει σοβαρό θέμα, κι έρχονται σαν ”γαρνιτούρα” στην άποψη του κ. Draaisma της Morgan Stanley, ο οποίος αν και ”ταύρος” μέχρι πρότινος, φοβάται ότι τώρα η ανοδική αγορά φτάνει στο τέλος της.

Και ήταν μάλλον δυσάρεστη σύμπτωση το ότι προχθές, ενώ οι αγορές έκαναν έντονο ανοδικό ριμπάουντ (που ελπίζουμε να μην εξελιχθεί σε ”τίναγμα της ψόφιας γάτας”), στην πρώτη σελίδα του marketwatch υπήρχε θέμα με τίτλο ”Αντίο ανάπτυξη, καλημέρα ύφεση”, αρθρογράφος του οποίου ήταν ο in house οικονομολόγος του marketwatch o οποίος συμβουλεύει εκ παραλλήλου και μια αμερικανική τράπεζα!

Άλλοι αναλυτές φοβούνται τον πληθωρισμό και άλλοι τον αποπληθωρισμό, ωστόσο οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η απειλή της ύφεσης είναι μεγάλη και ότι ενδεχομένως να μη διορθωθεί έστω κι αν η FED προχωρήσει σε νέες μειώσεις επιτοκίων (κάτι που σίγουρα θα κάνει τις αγορές μετοχών να χαρούν, τουλάχιστον προσωρινά).

Κι όλα αυτά, με τον DOW στις 13.000 μονάδες, δεν είναι ευχάριστα.

Όπως δεν είναι καθόλου ευχάριστο ότι η έντονη ανοδική ”εκτόνωση” της Τρίτης, που ήρθε έπειτα από κάμποσες μέρες πτώσης, κράτησε για μία και μόνο συνεδρίαση.

Χθες, μάλιστα, είδαμε ένα γύρισμα προς τα κάτω που έσβησε τα κέρδη των προηγούμενων ωρών και κατέληξε σε απώλειες.

Λίγο… ”ύποπτα” μας φαίνονται όλα αυτά, γι’ αυτό και λέμε… ”προσδεθείτε”!

Θα έχει πολλά ”κενά αέρος” και μπορεί να ζοριστεί άσχημα το μετοχικό αεροσκάφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v