Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 23 2016

Η πτωχευμένη Ηλεκτρονική, το στοκ και το «μαξιλάρι» των ακινήτων

Η πτωχευμένη Ηλεκτρονική, το στοκ και το «μαξιλάρι» των ακινήτων

Προχωρούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης της πτωχευμένης Ηλεκτρονικής Αθηνών, με επόμενο σταθμό τη διαδικασία επαληθεύσεων των απαιτήσεων των πιστωτών της.

Ετσι, και με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, από τις 12 Οκτωβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου, η σύνδικος που έχει οριστεί -ενώπιον της εισηγήτριας στο Τμήμα Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών- θα «επιβεβαιώσει» τις απαιτήσεις (εργαζομένων, προμηθευτών αλλά και τραπεζών) έναντι της Ηλεκτρονικής, προκειμένου να προχωρήσει η ικανοποίηση, πιθανότατα, μέρους αυτών.

Μέχρι σήμερα, γνωστή είχε γίνει η πρόθεση της οικογένειας Στρούτση να ικανοποιήσει τους εργαζόμενούς της. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι 450 εργαζόμενοι της αλυσίδας έχουν σχηματισμένη απαίτηση αποζημιώσεων (καθώς είχαν εξοφληθεί μισθούς και επιδόματα) ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι από ρευστοποίηση του στοκ, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το 50% του ποσού που θα προκύψει (ήτοι 1,25 εκατ. ευρώ).

Τέλος, η εταιρία διαθέτει 3-4 ακίνητα και φέρεται διατεθειμένη να τα εκποιήσει, προκειμένου να ολοκληρώσει την αποπληρωμή των αποζημιώσεων στους εργαζομένους εν ευθέτω χρόνω.

Σε ό,τι αφορά δε στις υποχρεώσεις της προς τράπεζες και προμηθευτές, η σύνδικος που ελέγχει πλέον την όλη διαδικασία φροντίζει τον επιμερισμό των πόρων που προκύπτουν από την εκκαθάριση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v