Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2016

Ο έλεγχος του SSM στην Πειραιώς και το όφελος του waiver

Ο έλεγχος του SSM στην Πειραιώς και το όφελος του waiver

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ SSM: Ο έλεγχος του SSM για την αξιολόγηση της ακρίβειας του υπολογισμού των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του, όπως αναφέρει η τράπεζα.

Σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου δεν αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά από την αξιολόγηση.

 

ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ WAIVER: Η επαναφορά του waiver για τους τίτλους έκδοσης ή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της χρηματοδότησης από τον ELA κατά περίπου 1 δισ. για την τράπεζα.

Συνολικά στο α' εξάμηνο η εξάρτηση από τον ELA μειώθηκε κατά 2,3 δισ. και διαμορφώθηκε στα 14,4 δισ. στα τέλη Ιουνίου.

 

TLTRO II: Η τράπεζα συμμετείχε στην πρώτη σχετική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2016 με 4 δισ. ευρώ, μεταφέροντας τα 2,7 δισ. ευρώ του TLTRO I στο TLTRO II, με θετική επίπτωση 15 μονάδων βάσης στο κόστος χρηματοδότησης.

 

ΟΜΟΛΟΓΑ EFSF: Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, η Τράπεζα Πειραιώς είχε πωλήσει στο πλαίσιο του προγράμματος QE ομόλογα έκδοσης EFSF ονομαστικής αξίας €1,5 δισ. Από τις παραπάνω πωλήσεις προέκυψε κέρδος 25 εκατ. ευρώ. Ομόλογα EFSF ονομαστικής αξίας 4,7 δισ. χρησιμοποιούνταν στο τέλος Ιουνίου για άντληση ρευστότητας μέσω repo.

 

ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ VISA: Η Πειραιώς είχε αναγνωρίσει απευθείας στα ίδια κεφάλαια του ομίλου στις 31.12.2015 τα 70 εκατ. ευρώ από τα 77 εκατ. που εισέπραξε κατά την ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών της Visa Europe στη Visa Inc.

 

ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΕΥΠΙΚ: Επιπρόσθετα η Πειραιώς εμφάνισε κέρδος 14 εκατ. ευρώ περίπου από την πώληση εισηγμένων στο ΧΑ μετοχών, ενώ από την πώληση του συνολικού κατεχόμενου ποσοστού στη συγγενή εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ έγραψε ζημία 8,8 εκατ. ευρώ.

 

DTC: Κατά την 30/06/2016, οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις που μπορούν να καταστούν οριστικές πληρώντας τα κριτήρια του σχετικού νόμου ανέρχονταν σε 4,1 δισ.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ: Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 828 εργαζόμενοι από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του ομίλου και το ύψος της δαπάνης ανήλθε σε περίπου 76,2 εκατ. ευρώ.

 

HSW: Την 15/4/2016, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε επιπλέον 0,26% του μετοχικού κεφαλαίου της συγγενούς εταιρείας, Hellenic Seaways A.N.E., έναντι τιμήματος €500 χιλ. Κατόπιν τούτου, η Tράπεζα Πειραιώς κατέχει το 40,44% της συγγενoύς εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v