Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2002

Επεσε... δραματικά ο πήχυς στη Σοφοκλέους

Τα ψυχολογικά όρια των 2.000 μονάδων ”ακούμπησε” την Πέμπτη η Σοφοκλέους υπό το βάρος των εξελίξεων στις διεθνείς αγορές, αλλά και των όσων συμβαίνουν γύρω από τα ενδιαφέροντα σημαντικών εισηγμένων, όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η Intracom.

Ωστόσο μια προσεκτικότερη ανάγνωση των στοιχείων για τα ιστορικά υψηλά και χαμηλά των μετοχών και των δεικτών μέχρι το κλείσιμο της Τετάρτης, δηλ. πριν την κορύφωση του δράματος, που επεξεργάσθηκε η New Millennium *, αποκαλύπτει τραγικά στοιχεία για το βάθος του προβλήματος.

Προκύπτει λοιπόν πως δεν υπάρχει μετοχή εισηγμένης εταιρίας και δείκτης του ΧΑΑ που να μην καταγράφει απώλειες από το ιστορικό υψηλό. Την πρώτη θέση στο βάρθρο των πρωταθλητών σε απώλειες από το ιστορικό υψηλό καταλαμβάνει η κοινή μετοχή της Stabilton (-98,97%), ακολουθούν τα Multirama (-98,59%), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το προνόμιο της Stabilton (98,38%).

Σημειώστε πως 140 μετοχές και δείκτες καταγράφουν απώλειες άνω του 90%, ενώ για τις απώλειες από τα ιστορικά υψηλά άνω του 80% ο αριθμός φθάνει τις 248. Μάλιστα για 343 οι απώλειες είναι άνω του 50%, ενώ κάτω του 10% είναι μόνον εξι !

Σε ό,τι αφορά τώρα τις αποστάσεις από τα ιστορικά χαμηλά με βάση τα κλεισίματα της Τετάρτης σημειώστε πως κάτω του 2%, δηλαδή σε απόσταση... αναπνοής, βρίσκονται 15 μετοχές, κάτω του 10% ”μόλις” 76, ενώ οι κάτω του 100% ανέρχονται στις 218.

Και κάτι πιο ενδιαφέρον: Την πρώτη θέση όσο αφορά στην απόσταση από τα ιστορικά χαμηλά καταλαμβάνει η κοινή μετοχή του Τιτάνα (35.227,27% με ιστορικό χαμηλό τα 0,11 ευρώ έναντι των 38,86 ευρώ του κλεισίματος της Τετάρτης).

* Το αρχείο της New Millennium δημοσιεύεται στο σχόλιο Σοφοκλέους του Εuro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v