Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2016

Σφηνάκια για MOH, JP Αβαξ, καταθέσεις και... ορθές επαναλήψεις

Σφηνάκια για MOH, JP Αβαξ, καταθέσεις και... ορθές επαναλήψεις

MOTOR OIL: Το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει την ευνοϊκή, διεθνώς, συγκυρία με έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου εξετάζει η εισηγμένη.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην αγορά, εξετάζεται η έκδοση νέου πενταετούς ομολογιακού, ώστε να επιμηκυνθεί ο δανεισμός της και να επιτευχθεί χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης.

Με δεδομένο ότι το υφιστάμενο ομολογιακό, λήξης 2019, έχει κουπόνι 4,5%, η εισηγμένη θα βγει στις αγορές, εφόσον εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για ανταγωνιστικότερη τιμολόγηση.

Οι συνθήκες προσφέρονται...

 

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ: Περίπου στα 17 με 18 δισ. ευρώ διαμορφώνονται πλέον, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τα μετρητά που έφυγαν το 2015 από τα γκισέ των τραπεζών και παραμένουν στην Ελλάδα σε χρηματοκιβώτια, θυρίδες και μπαούλα.

Η μείωση του ποσού οφείλεται στο γεγονός ότι από τον περασμένο Μάιο ως σήμερα επέστρεψαν στα γκισέ περίπου 5 δισ. ευρώ, κυρίως από επιχειρήσεις.

Η επιστροφή τους δεν οδήγησε σε ισόποση αύξηση των καταθέσεων καθώς η αυξημένη φορολογία τρώει τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών.

 

JP ΑΒΑΞ: Αν κριθεί με καθαρά επενδυτικούς όρους, βάζει υποψηφιότητα για να πάρει το Όσκαρ της χειρότερης φετινής επένδυσης. Η εισηγμένη έβαλε, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, 12 εκατ. ευρώ στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.

Μέσα σε 10 μήνες, η τιμή της μετοχής έχει καταρρεύσει, με αποτέλεσμα η JP Άβαξ να έχει επιβαρύνει ως τις 30 Ιουνίου τα αποτελέσματά της με 9,3 εκατ. ευρώ.

Η δε ζημία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, όταν βγάλει αποτελέσματα 9μήνου.

Αυτό που την κάνει όμως υποψήφια για βραβείο χειρότερης επένδυσης είναι ότι η Άβαξ δανείστηκε τα 12 εκατ. ευρώ για να τα βάλει στην ΑΜΚ της Αττικής, σύμφωνα με το πόρισμα SSM-ΤτΕ.

 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Η στήλη δεν συνηθίζει να «ταλαιπωρεί» τους αναγνώστες με καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι. Μια μικρή εξαίρεση σήμερα, για να μιλήσουμε για το φαινόμενο της «ορθής επανάληψης». Ένα δελτίο Τύπου που έρχεται και μετά ακυρώνεται από ένα άλλο, που διορθώνει λάθη του προηγούμενου. 

Το (ξανα)θυμηθήκαμε με αφορμή την κυριολεκτικά δύο γραμμών ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκλογή του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, που στην πρώτη ανακοίνωση απέσπασε το 92,39% και στην «ορθή επανάληψη» το 93,54%.

Το πρόβλημα βέβαια κάθε άλλο παρά αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Επεκτείνεται στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ, παντός είδους υπουργεία, φορείς, ακόμα και… non paper και έχει ως αποτέλεσμα συχνά να δημιουργείται σύγχυση στους αναγνώστες.

Υ.Γ. Θα βοηθούσε τουλάχιστον να σημειωνόταν πού βρίσκεται το λάθος σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v