Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2016

«Θεωρίες συνωμοσίας» με Κινέζους για το Καστέλι

«Θεωρίες συνωμοσίας» με Κινέζους για το Καστέλι

Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα δοθεί νέα παράταση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου (η προθεσμία εκπνέει την Πέμπτη) ενισχύουν τα σενάρια περί αναζήτησης μοντέλου συνεργασίας μεταξύ του κινεζικού κολοσσού China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) και ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων.

Ο Χαμαιλέων δεν γνωρίζει τις προθέσεις του υπουργείου Υποδομών για τη νέα παράταση.

Γνωρίζει, όμως, πως η κινεζική πλευρά την έχει ήδη ζητήσει με το επιχείρημα πως «δεν είναι έτοιμη». Εχει, επίσης, ακούσει πως τις τελευταίες εβδομάδες έπεσε στο τραπέζι πρόταση για διεύρυνση της κοινοπραξίας υπό την CSCEC. Οι Κινέζοι δεν είναι εύκολοι συνέταιροι, πάντως.

Για το έργο, ύψους περί το ένα δισ. ευρώ, που εξαγγέλλεται εδώ και δύο δεκαετίες, λέγεται πως έχουν σχηματιστεί και άλλα σχήματα, χωρίς να είναι γνωστό αν παραμένουν στο παιχνίδι. Προ εβδομάδων κυκλοφόρησε πως ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμαχεί με την ινδική GMR.

Οι Γάλλοι της Vinci είχαν πρόθεση να διεκδικήσουν το έργο μαζί με την ΑΚΤΩΡ, ενώ και η J&P ΑΒΑΞ είχε δρομολογήσει σχήμα με τις γαλλικές Bouguyes και Aerodrome de Paris.

Το σφοδρό ενδιαφέρον των Κινέζων, που θα επιβεβαιωθεί αν τελικά στο υπουργείο Υποδομών δώσουν μια ακόμα παράταση, αλλάζει πάντως τα δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v