Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2016

Η εθελουσία της Αττικής πάει στην... παράταση

Η εθελουσία της Αττικής πάει στην... παράταση

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παράταση αναμένεται να δοθεί από τη διοίκηση της τράπεζας στην περίοδο αποδοχής του προγράμματος εθελούσιας εξόδου.

Η περίοδος αποδοχής λήγει την προσεχή Δευτέρα και θα παραταθεί, μια και διαπιστώνεται ότι υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Σημειώνεται ότι τα κίνητρα του προγράμματος εστιάζουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 50 ετών, ενώ η τράπεζα θα ήθελε οι αποχωρήσεις να αφορούν κατά κύριο λόγο στο διοικητικό προσωπικό, ώστε να διευκολυνθεί η απλοποίηση και ο εξορθολογισμός του οργανογράμματος.

 

CPI: Με χρηματιστηριακή αξία μόλις στο 1,78 εκατ. ευρώ (όσο πριν από την κρίση άξιζε μια ωραία έπαυλη), η CPI έκλεισε στις 30/6/2016 τη δωδεκάμηνη χρήση της με ίδια κεφάλαια 3,21 εκατ. (P/BV 0,55), περιορισμένα κέρδη (84 χιλ.) και κυρίως με μείωση του καθαρού της δανεισμού κατά περισσότερο από 500 χιλ. ευρώ.

Γενικότερα, κατά τη διάρκεια της κρίσης, η CPI καταφέρνει όχι μόνο να διατηρεί κάποια κερδοφορία, αλλά κυρίως να μειώνει σταδιακά τη δανειακή της έκθεση, με αποτέλεσμα ο δείκτης «καθαρό χρέος προς EBITDA» να έχει υποχωρήσει στο σαφώς ικανοποιητικό 2,26.

Γι' αυτό άλλωστε και η διοίκησή της θέτει ως στόχο την «εκμετάλλευση ευκαιριών που θα παρουσιαστούν, προκειμένου να αυξηθούν μερίδια αγοράς».

Όλα αυτά, ωστόσο, μάλλον φαντάζουν ως δευτερεύοντα σε ένα πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον υψηλού κινδύνου και σε μια χρηματιστηριακή αγορά με ελλιπές βάθος και αναιμική εμπορευσιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v