Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2016

Το φιάσκο με τον CEΟ του ΤΧΣ και η επόμενη ημέρα της Κατσέλη

Το φιάσκο με τον CEΟ του ΤΧΣ και η επόμενη ημέρα της Κατσέλη

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ-ΕΘΝΙΚΗ: Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της Εθνικής υπέβαλε χθες η κα Λούκα Κατσέλη. Επόμενος προορισμός της κας Κατσέλη ακούγεται ότι θα είναι η θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, με τη λήξη της θητείας του κ. Γ. Παπουτσή.

Αλλαγή σκυτάλης μεταξύ τέως προεδρικών του ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ: Αν το Δ.Σ. της Εθνικής είχε επιλέξει Τσιτσιράγκο, η κα Κατσέλη θα παρέμενε πρόεδρος ως τα τέλη του έτους καθώς θα χρειαζόταν ένα διάστημα μέχρι ο κ. Τσιτσιράγκος να απελευθερωθεί από την υφιστάμενη εργασία του στην Παγκόσμια Τράπεζα. 

 

ΤΧΣ:  Πρωτοφανής είναι η εικόνα που αναδύεται από τις εξελίξεις γύρω από τον νέο CEO του ΤΧΣ, τον κ. Κατσικιώτη, ο διορισμός του οποίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αλλά ο ίδιος φέρεται να τον αρνείται, επικαλούμενος τις χαμηλές απολαβές της θέσης.

Οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα που ανέδειξε χθες το Euro2day.gr παραμένουν συγκεχυμένες, γεγονός που από μόνο του δημιουργεί εύλογες απορίες.

Κυβερνητικές πηγές με γνώση των δεδομένων στον τραπεζικό τομέα σημείωναν ότι είχαν ασκηθεί πιέσεις και είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες για μεγαλύτερες απολαβές στις ανώτερες θέσεις του ΤΧΣ, παρότι αυτές ήδη το καλοκαίρι είχαν οριστεί σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι προηγουμένως, αρνούμενοι ότι υπάρχει κάτι άλλο που κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Αλλες πηγές υποστήριζαν ότι επισήμως το στέλεχος δεν έχει εγείρει θέμα μη αποδοχής της θέσης του, παραδεχόμενοι ότι υπάρχει μια καθυστέρηση η οποία συνδέεται με το αίτημα του κ. Κατσικιώτη να έχει περισσότερο χρόνο για να διευθετήσει υφιστάμενες επαγγελματικές υποχρεώσεις του.

Άλλο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εμφανιζόταν να δηλώνει άγνοια γύρω από το ζήτημα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διαδικασία επιλογής νέων μελών Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, η οποία κινδυνεύει να καταλήξει σε φιάσκο, κόστισε στους Ελληνες φορολογούμενους περίπου 300 χιλ. ευρώ.

Η διαδικασία που έτρεξε η Korn Ferry Ουγγαρίας και οι αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Επιτροπής Επιλογής ήταν τα βασικά κόστη.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v