Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2007

Σφηνάκια για ΟΤΕ, ΑΝΕΚ, HSW και MPB

ΟΤΕ: Αιφνιδιαστικά έκανε την εμφάνισή της αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα δημοσιογραφικά γραφεία (και καταγράφηκε σε δημοσιεύματα του σαββατοκύριακου) η φήμη ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της Deutsche Telekom να αναλάβει ”στρατηγική θέση” στον ΟΤΕ!

Λέτε μετά τους Γάλλους (Societe Generale στη Γενική Τράπεζα - Credit Agricole στην Εμπορική) να είναι η σειρά των… Γερμανών;

Διότι πέρα από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της D.T. για τον ΟΤΕ, μην ξεχνάτε ότι και η RWE (η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρία της Γερμανίας) παραλίγο θα την έκανε τη ”στρατηγική τοποθέτηση” στη ΔΕΗ, μέσω του M.O.U. που ετοίμαζε ο κ. Αθανασόπουλος, αλλά από την… πίσω πόρτα!

Υ.Γ.: Αν επιβεβαιωθεί η φήμη θα… δικαιωθεί και υψηλόβαθμος παράγων, άλλης ”στρατηγικής” εισηγμένης, που έλεγε προ ημερών σε δημοσιογράφους ότι ”έχει ήδη βρεθεί στρατηγικός για τον ΟΤΕ” και πρόσθετε ”θα το δείτε σε λίγες μέρες”!

ΑΝΕΚ: Προς αναβολή μαθαίνουμε ότι οδεύει… ολοταχώς η μεθαυριανή (Τετάρτη) γενική συνέλευση της ακτοπλοϊκής εταιρίας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, έτοιμες να θέσουν σχετικό αίτημα είναι τόσο η πλευρά Sea Star όσο και η πλευρά Γκριμάλντι.

Προφανώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σηκώνουν αρκετή συζήτηση στο επίπεδο των δύο βασικών μετόχων.

HSW: Μέσα στον γενικότερο ”χαμό”, πέρασε στα ψιλά το γεγονός ότι ο κ. Λασκαρίδης πούλησε τη συμμετοχή του στην HSW στα 5,75 ευρώ ανά μετοχή. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη αξία όχι μόνο διότι ο ίδιος είχε αγοράσει με μέση τιμή τα 2,6-2,7 ευρώ (η υψηλότερη τιμή ήταν στα 3 ευρώ) αλλά και διότι αυτή η τιμή ανεβάζει την αποτίμηση της εταιρίας στα... 450 εκατ. ευρώ!

Αποτίμηση η οποία πριν από λίγα χρόνια φάνταζε απίστευτη λόγω των προβλημάτων που είχε η εταιρία. Μάλλον δεν είναι τυχαίο επίσης ότι η ίδια εταιρία ανακηρύχθηκε ”ακτοπλοϊκή εταιρία” της χρονιάς.

MPB: Θέμα σύντομου χρόνου είναι, μαθαίνουμε, η τοποθέτηση του κ. Θύμιου Μπουλούτα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Popular Bank, την οποία κατέχει σήμερα ο κ. Βγενόπουλος.

Ο τελευταίος θα παραμείνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος, παραδίδοντας πλέον τα ”ηνία” της διοίκησης στον κ. Μπουλούτα, ο οποίος έχει ήδη, όπως λένε κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ”εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία στον όμιλο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v