Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2008

Η ΑΒ και η εξαγορά της Plus - μέρος... δεύτερον

Επενδύσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία logistic center και για ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων της στη Β. Ελλάδα γλιτώνει η ΑΒ Βασιλόπουλος με την απόκτηση της αλυσίδας Plus.

To κόστος κατασκευής αποθηκών και εγκατάστασης λογισμικού θα ανερχόταν σε 25 - 30 εκατ. ευρώ, ενώ αρκετά κεφάλαια θα έπεφταν και για ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων.

Με την εξαγορά της Plus η ΑΒ έδωσε 69,5 εκατ. ευρώ και πήρε ένα σχεδόν καινούργιο και ”γερμανικά” οργανωμένο logistic center, καθώς και 38 καταστήματα, εκ των οποίων τα 14 ιδιόκτητα.

Κυρίως, όμως, πήρε την άμεση ενίσχυση θέσης στην αγορά της Β. Ελλάδας και ως γνωστόν... ”ο χρόνος είναι χρήμα”.

H Plus έκλεισε το 2007 με πωλήσεις της τάξης των 150 - 200 εκατ. ευρώ και με θετικό αποτέλεσμα. Οπότε η απόσβεση της επένδυσης ξεκινά για την ΑΒ ΑΜΕΣΑ.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος θα επιβαρυνθεί βέβαια από το κόστος αναδιοργάνωσης των καταστημάτων Plus, το οποίο όμως δεν υπολογίζεται να αυξήσει σημαντικά τα κόστη της, καθώς η εταιρία εδώ και τρία χρόνια ”τρέχει” πρόγραμμα ανακατασκευών καταστημάτων.

Κάθε κατάστημα Plus θα κλείνει για δύο περίπου μήνες και θα ανακατασκευάζεται. Στόχος στο μεγαλύτερο μέρος της η ανακατασκευή να έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Σημειώστε, τέλος, ότι κατά το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2007 η ΑΒ δαπάνησε 18,8 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα, καθώς και για την ανακαίνιση και συντήρηση υφιστάμενων καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v