Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2008

ΙΜΑΚΟ - ΡΕΣΤΗΣ: Ένα ΠΟΛΥ παράξενο... διαζύγιο

Ολίγον στο… ”ντούκου” πέρασε η ταχύτατη διάλυση (περίπου 9 μήνες) της ”στρατηγικής” συνεργασίας μεταξύ του ομίλου Ρέστη και του κ. Πέτρου Κωστόπουλου, στην IMAKO.

Όλως περιέργως, αμφότερες οι πλευρές άφησαν να διαρρεύσει ότι το διαζύγιο είναι βελούδινο, θα συνεργαστούν δε εμπορικά στη στήριξη του ”ελληνικού MTV”, δηλαδή του τηλεοπτικού σταθμού που σήμερα λέγεται Smart.

Και γενικώς… no hard feelings.

Ποια ήταν, λένε κάποιες δημοσιογραφικές στήλες, η πέτρα του σκανδάλου;

Αυτό που τότε προ πολλών μηνών είχε απoκαλύψει ο ”Χαμαιλέων”, δηλαδή ότι θα ετοίμαζαν από κοινού το ελληνικό MTV.

Tι είχε ανακοινώσει τότε η ΙΜΑΚΟ:

”Όπως προβλέπεται ρητά στο ισχύον νομοθετικό καθεστώς που διέπει τον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η επιχειρηματική συμμετοχή φυσικών ή νομικών προσώπων σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανήκουν σε περισσότερες από δύο κατηγορίες (ήτοι τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) απαγορεύεται. Καμία συμφωνία ή διαπραγμάτευση της ΙΜΑΚΟ με το MTV δεν υφίσταται.

Όπως έχει ενημερώσει η ΙΜΑΚΟ με την από 20.04.2007 ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, στα επενδυτικά της πλάνα περιλαμβάνονται επενδύσεις στον ευρύτερο χώρο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων υπό την προϋπόθεση της τροποποίησης του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου που διέπει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης”.

Αυτά έλεγε τότε η ΙΜΑΚΟ απαντώντας σε ερώτημα της Κεφαλαιαγοράς, μετά το σχόλιο της στήλης μας για τα του ελληνικού ΜTV!

Τώρα πώς βρέθηκαν να γράφουν εφημερίδες αυτό το σαββατοκύριακο ότι Κωστόπουλος και Ρέστης ”ήρθαν κοντά” όταν παζάρευαν το deal του… MTV κι ότι το γυαλί ράγισε επειδή ο Ρέστης δεν ήθελε να βάλει (μετοχικά) στο παιχνίδι του τηλεοπτικού σταθμού Smart (δηλαδή του MTV) την ΙΜΑΚΟ, ένας... Θεός το ξέρει…

Όπως ένας Θεός μόνο ξέρει πώς γίνεται αφού προηγουμένως υπήρξε επιστροφή κεφαλαίου, reverse split, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (στην οποία συμμετείχαν Κωστόπουλος - Ρέστης) και εν συνεχεία πλέον το… split της μετοχής, μέσα στους περίπου 9 μήνες που κράτησε το… ειδύλλιο, να είναι ο ”χωρισμός” τόσο βελούδινος!

Μήπως δεν υπήρξε ”διαφωνία”, όπως ήδη αφήνουν να διαρρεύσει οι κακές γλώσσες;

Θα το κοιτάξουμε στενά το θέμα γιατί φαίνεται ΠΟΛΥ ενδιαφέρον…

Υ.Γ.: Δανείστηκε, έγραψαν κάποιες εφημερίδες, ο κ. Κωστόπουλος για να πάρει πίσω το ποσοστό του Ρέστη. Κιμπάρης ο άνθρωπος, σου λέει ”αφού δεν μας παίζει ο άνθρωπος στο MTV, να του δώσουμε τα λεφτά του πίσω να μην είναι… εγκλωβισμένος”, να ’χουμε κι εμείς το… 83% της εταιρίας μας!

Φιλικά πάντα, γιατί είμαστε και πολιτισμένοι άνθρωποι…

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς… καλύτερα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v