Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2016

Τα ισχυρά μεγέθη της ΔΕΗ και η επόμενη μέρα...

Τα ισχυρά μεγέθη της ΔΕΗ και η επόμενη μέρα...

Ανώτερα των προβλέψεων χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΔΕΗ.

Η ΑΧΙΑ Research, στο ραπόρτο της, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα της πολιτικής της διοίκησης για είσπραξη των καθυστερημένων ή ληξιπρόθεσμων οφειλών, από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι ρυθμισμένες οφειλές αντιστοιχούν πλέον σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο παρά τα βελτιωμένα αποτελέσματα και την οριακή βελτίωση των ελεύθερων ταμειακών ροών, το ραπόρτο επισημαίνει ότι η ρευστότητα της ΔΕΗ θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό πίεση.

Αναφορικά με τη μείωση του τζίρου της ΔΕΗ κατά 10,5%, η ΑΧΙΑ την αποδίδει, εκτός από την απώλεια μεριδίου στην αγορά λιανικής, και στις εκπτώσεις που προσφέρει η επιχείρηση στους καταναλωτές πελάτες της (έκπτωση 15% στους καλοπληρωτές, επιστροφή παγίου).

Ακόμη επισημαίνει τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε στην κερδοφορία η πληρωμή ποσού 22,6 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΠΑ, λόγω της αναθεώρησης της συμφωνίας της ΔΕΠΑ με την τουρκική BOTAS (προσφυγή της BOTAS στη διαιτησία και δικαίωσή της).

Τέλος, για τα συνολικά αποτελέσματα του 2016, η ΑΧΙΑ προβλέπει EBITDA πάνω από ένα δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη κοντά στα 87 εκατομμύρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v