Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2002

Ευκαιρία για νέες... απώλειες

Λαμπρή η ιδέα του οικονομικού επιτελείου ( και του κ. Χριστοδουλάκη προσωπικά) να απελευθερωθεί ο θεσμός των εταιρικών ομολόγων, μόνο που η συγκυρία δημιουργεί κάποιες...ανησυχίες.

Εύλογη η ταχύτητα ( να λέμε και κανένα αστείο να περνάει η ώρα, καθότι ο θεσμός των εταιρικών ομολόγων έχει μαραζώσει με υπαιτιότητα του δημοσίου, επι τόσα χρόνια) αφού πολλοί είναι οι ονομαστοί και μή επιχειρηματίες που ζορίζονται, ενω πολλές είναι και οι τράπεζες που περιμένουν πώς και πώς την ώρα να βαφτίσουν τα εταιρικά μετοχοδάνεια.... ” εταιρικά ομόλογα”!!!

Το ”μεγάλο κόλπο” όμως έγκειται στη δημιουργία αγοράς λιανικής για αυτά τα ”εταιρικά ομόλογα”. Ετσι, οι επενδυτές που είχαν την... ευκαιρία να χάσουν τα μαλλιοκέφαλα τους στη Σοφοκλέους ( και εν συνεχεία, με την παρύτρυνση διαφόρων... ”φωστήρων” στις ανεπτυγμένες αγορές), θα μπορέσουν τώρα να χάσουν και τα... υπόλοιπα, κυνηγόντας την υψηλή και σταθερή-υποτίθεται- απόδοση των ”εταιρικών ομολόγων.

Εκτός άν όλος αυτός ο ντόρος γίνεται τώρα για εταιρίες όπως η Τιτάν και η 3E, που άμα θέλουν ομολογιακό το παίρνουν ...οπουδήποτε!!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v