Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2017

Αναζητούνται... γνώστες του νόμου Δένδια

Αναζητούνται... γνώστες του νόμου Δένδια

Οκτώ νομικούς συνεργάτες αναζητεί η νεοσύσταση Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ). Στόχος, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, είναι η υποστήριξη της όλης δομής, που περιλαμβάνει από τη γραμματεία έως και τα Κέντρα Ενημέρωσης Υπερχρεωμένων Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ).

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η ΕΓΔΙΧ παίρνει «σάρκα και οστά», οπότε σταδιακά θα πρέπει να αναμένουμε και τη σύσταση των 30 ΚΕΥΔ, τα οποία αποτελούν και μνημονιακό προαπαιτούμενο. Η αλήθεια είναι πως έχει καταγραφεί σημαντική καθυστέρηση, αλλά με καθυστέρηση δημιουργήθηκε και η ίδια η ΕΓΔΙΧ, παρά το γεγονός ότι το σχετικό πλαίσιο ήταν έτοιμο από πέρυσι τον Μάιο.

Πάντως οι όροι και οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι ιδιαίτερα αυστηροί, όπως λένε νομικοί.

Μεταξύ των απαραίτητων προϋποθέσεων είναι και ο χειρισμός υποθέσεων στο πλαίσιο των νόμων 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) και 4307/2014 (νόμος Δένδια). Και εντάξει για τον νόμο Κατσέλη, σίγουρα είναι αρκετοί οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν την εμπειρία τους.

Για τον νόμο Δένδια όμως;

Ελάχιστοι, όσες και οι επιχειρήσεις που υπήχθησαν σ'αυτόν καθώς, ως γνωστόν, έμεινε ανενεργός διότι όλοι ανέμεναν και αναμένουν το νέο πλαίσιο.

Πότε θα έρθει το νέο πλαίσιο; Ουδείς ξέρει αφού όλο κλείνει η συμφωνία -για το συγκεκριμένο θέμα- με τους θεσμούς, και όλο νέα προβλήματα προκύπτουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v