Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2008

Η παρουσίαση, οι Αρχές και η… Μαστίχα (update)

Αμεσα μαθαίνουμε πρόκειται να αντιδράσουν οι Αρχές, στα όσα συνέβησαν κατα την παρουσίαση της Μediterra, στην Ενωση Θεσμικών και αποκάλυψε η στήλη την Παρασκευή (δείτε παρακάτω το σχόλιο της Παρασκευής).

Για την ακρίβεια θα ζητηθεί απο την εταιρία να περίλάβει στο Πληροφοριακό Δελτίο της, ΟΛΕΣ τις προβλέψεις που έδειξε και με διαφάνειες κατα τη διάρκεια της παρουσίασης, για τα αποτελέσματα που ΘΑ φέρει στην επόμενη τριετία, κατα παράβαση των προβλεπομένων.

Οπότε θα δεσμευθεί πλέον... επίσημα επι αυτών!

Ευτυχώς που θα γίνει κάτι, γιατί κινδυνεύαμε να τα... ισοπεδώσουμε όλα στη συγκεκριμένη περίπτωση!

Γράφαμε την Παρασκευή:

”Μάθαμε, κι όχι μόνο από μία πηγή πληροφόρησης -το διασταυρώσαμε, που λένε- ότι ο εκπρόσωπος της εταιρίας Mediterra(Mastiha Shop), κατά την παρουσίαση των τριών εταιριών που θα μπουν πρώτες στην ΕΝ.Α., στην Ένωση Θεσμικών, έκανε χρήση συγκεκριμένων στοιχείων προβλέψεων για την επόμενη… τριετία (!), που περιλάμβαναν και πολύ συγκεκριμένα νούμερα.

Κι έχουμε τις εξής... απορίες:

Θα μπουν όλα αυτά τα στοιχεία στο πληροφοριακό δελτίο για την εισαγωγή της εταιρίας;



Επιτρέπεται να δημοσιοποιούνται αυτήν την περίοδο;

Έχουν πιστοποιηθεί αρμοδίως για τη βασιμότητά τους οι παραδοχές στις οποίες στηρίζονται αυτές οι προβλέψεις - εκτιμήσεις;

Διότι -αν δεν κάνουμε λάθος- τα στοιχεία που μέχρι σήμερα δημοσιεύονται (και για τις τρεις εταιρίες της ΕΝ.Α.) αφορούν στην περίοδο έως και το... 9μηνο του 2007.

Ούτε λόγος βέβαια (στην περίπτωση των άλλων δύο εταιριών) για επόμενες χρήσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, της Mediterra, είχαμε αναλυτική παρουσίαση ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ στοιχείων, εν όψει Δημόσιας Εγγραφής, όπως κάποιοι εκ των παρισταμένων επαγγελματιών έσπευσαν... εμβρόντητοι να αναφέρουν στη στήλη.

Το θέμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, με δεδομένο ότι στην παρουσίαση αυτή (ήταν άλλωστε και η πρώτη που αφορά στη ”νέα” αγορά) πλην θεσμικών παρέστησαν και επίσημοι εκπρόσωποι των… αρμόδιων Aρχών!

Δεν έχουμε τίποτα εναντίον της καλής εταιρίας Mediterra και των Mastiha Shop, αν όμως έχουμε αντιληφθεί καλώς τα όσα μας μεταφέρθηκαν, εδώ κινδυνεύει πλέον να γίνει… λάστιχο (ή μήπως… μαστίχα) το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο περί νέων εισαγωγών!

Υπάρχει απάντηση από τους αρμοδίους (παρισταμένους και μη);

Διότι μαρτυρίες υπάρχουν.



Και διότι πρέπει να ξέρουμε αν τελικά έχουμε αγορά οργανωμένη και όλα τα συναφή, ή απλώς... κοροϊδευόμαστε”.

Θα επανέλθουμε στο θέμα της ΕΝΑ γιατί έχει σημασία να λειτουργήσει καλά (υπερ των επενδυτών) αυτή η νέα αγορα και να μην καταντήσει σαν τη... ΝΕΧΑ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v