Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2017

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων της ΕΒΖ και οι αντιδράσεις της ΔΕΠΑ

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων της ΕΒΖ και οι αντιδράσεις της ΔΕΠΑ

To ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης χρωστάει «ένα σκασμό» λεφτά σε πολλούς προμηθευτές, είναι γνωστό τοις πάσι.

Αυτό όμως που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, αφορά τα χρέη της ΕΒΖ προς τη ΔΕΠΑ, τον διακανονισμό που συμφωνήθηκε και τους όρους που περιλαμβάνει αυτός.

Όπως μαθαίνει το Euro2day.gr, πριν λίγο καιρό συμφωνήθηκε διακανονισμός της οφειλής, ώστε να μην αναγκαστεί η ΔΕΠΑ να διακόψει την παροχή αερίου προς την Ζάχαρη, κάτι που θα προκαλούσε τεράστιο πρόβλημα για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Ένας από τους όρους του διακανονισμού, αφορούσε την πρόβλεψη να μην κάνει η Ζάχαρη κάποια μονομερή ενέργεια, η οποία θα λειτουργούσε βλαπτικά στη συμφωνία των δύο πλευρών.

Αλλά όπως λένε οι Κεφαλλονίτες : «είπα-ξείπα και... την παρόλα μου!».

Εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, η ΕΒΖ μαζί με Τράπεζες, έβγαλε σε πλειστηριασμό οκτώ ακίνητά της, χωρίς να ρωτήσει κανέναν από τους προμηθευτές αν ενδιαφέρεται να συμψηφιστούν τα χρέη με κάποια από τα ακίνητα.

Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, ποιος εισηγήθηκε τους πλειστηριασμούς ακινήτων και αν έχουν γνώση της υπόθεσης οι αρμόδιοι.

Και από το κλίμα που αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει, αναρωτιόμαστε μήπως εν τέλει κινδυνεύουν οι συμφωνίες διακανονισμών της ΕΒΖ με τους προμηθευτές της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v