Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 14 2017

Ο ιατρικός τουρισμός και η «χρυσή ευκαιρία» από... Ουκρανία

Ο ιατρικός τουρισμός και η «χρυσή ευκαιρία» από... Ουκρανία

Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόμμα που να μην υποστηρίζει την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και κανείς που να αμφισβητεί τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στο συγκεκριμένο, τουλάχιστον, πεδίο.

Παρ' όλα αυτά, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με τις ελληνικές κλινικές να πλήττονται πότε από το «δεν πληρώνω» (βλέπε Clawback) και πότε από τις καθυστερήσεις πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αξίζει να σημειωθούν οι προοπτικές προσέλκυσης ιατρικού τουρισμού από την Ουκρανία, όπως τις περιγράφει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός (συμμετείχε στην ομάδα επιχειρηματιών που συνόδευσε τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Κίεβο).

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σαραφιανό, η Ουκρανία είναι μια χώρα 45 εκατ. κατοίκων, από τους οποίους τα 7 εκατ. είναι υψηλού εισοδήματος. Επίσης, η Ουκρανία δεν διαθέτει ούτε δημόσιο σύστημα υγείας (υπάρχουν μόνο ιδιωτικές κλινικές), αλλά ούτε και ασφαλιστικές εταιρείες που να καλύπτουν υπηρεσίες υγείας!

Έτσι, οι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου Ουκρανοί καταφεύγουν στο εξωτερικό για υποθέσεις υγείας, σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Γερμανία και το Ισραήλ.

Επίσης, στην Ουκρανία ζουν περίπου εκατό χιλιάδες άτομα ελληνικής καταγωγής (κυρίως σε Οδησσό, Μαριούπολη), όπου δραστηριοποιούνται γύρω στις 300 ελληνικές επιχειρήσεις και μία τράπεζα.

Ιδού λοιπόν μια ευκαιρία, προκειμένου να περάσουμε από… τη θεωρία στην πράξη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v