Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2008

H MIFID φέρνει κινητικότητα και… μεταγραφές

Ήδη οι πρώτες επιδράσεις της MIFID έγιναν ορατές στη χρηματιστηριακή αγορά.

Δεν μιλάμε μόνο για τη μείωση των συναλλαγών και τις έρευνες όλων για να βρουν πόση είναι αυτή, αλλά και σε τι τιμές γίνονται οι εκτός Χ.Α. συναλλαγές.

Ούτε μόνο για τον κυκεώνα μιας νέας γραφειοκρατίας που ήδη ταλαιπωρεί τους πάντες.

Διότι έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή και η διάθεση τουλάχιστον τεσσάρων χρηματιστηριακών εταιριών να ”μεγαλώσουν”, να προσφέρουν περισσότερα προϊόντα και να μετεξελιχτούν μελλοντικά ενδεχομένως και σε... επενδυτικές τράπεζες.

Για τον λόγο αυτόν βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να γίνονται διεργασίες με σκοπό την προσέλκυση έμπειρων στελεχών, αναλυτών και κυρίως ομάδων ατόμων με… γερά χαρτοφυλάκια.

Ωστόσο, κάποιες άλλες χρηματιστηριακές εταιρίες δείχνουν περισσότερο επιφυλακτικές, πιστεύοντας ότι στους δύσκολους καιρούς δεν είναι η στιγμή για επενδύσεις και για ανάληψη επιπλέον κινδύνων.

Θα δούμε ποια πλευρά έχει δίκιο, με το πέρασμα του χρόνου.

Προς το παρόν, πάντως, όποιο στέλεχος έχει καλή φήμη και κάνει ότι θα φύγει από μεγάλη χρηματιστηριακή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρει δουλειά... άμεσα!

Υ.Γ.: Δεν είναι απολύτως σχετικό, ακούμε όμως ότι μετά τους κ. Μάκα και Χαραμή, οδεύει προς την έξοδο και έτερο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς απο τον χώρο του Αsset Management και του Private Banking.

Τρέχει... τίποτα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v