Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2008

Σφηνάκια με ΑΕΓΕΚ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΙΑΤΡΙΚΟ, SEA STAR

ΑΕΓΕΚ: Η εταιρία και οι τράπεζες διαβεβαιώνουν ότι η συμφωνία με τον ινδικό όμιλο DS Construction προχωρά κανονικά.

Και με δεδομένο ότι το ενημερωτικό της αύξησης δεν έχει προς το παρόν αποσυρθεί, υπάρχει και έμπρακτη επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζονται.

Μόνο που οι τραπεζίτες σημειώνουν ότι μια προκαταβολή έναντι της αύξησης κεφαλαίου που ήταν να καταθέσουν οι Ινδοί επρόκειτο να κατατεθεί κάποια Παρασκευή και ακόμη την περιμένουν.

Και από τότε έχουν περάσει αρκετές Παρασκευές… Επομένως, υπάρχει θέμα καθυστέρησης από πλευράς DS ως προς τα συμφωνημένα.



Αν αυτό οδηγήσει και σε ματαίωση της συμφωνίας θα φανεί, και μάλιστα σύντομα, καθώς οι προθεσμίες λόγω και της αύξησης είναι ασφυκτικές.

Όσο για το ενδιαφέρον εγχώριων κατασκευαστικών ομίλων, υπήρχε πάντα, αλλά οι τιμές που πρόσφεραν και προσφέρουν δεν ικανοποιούν τους μετόχους της ΑΕΓΕΚ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στα 585 εκατ. ευρώ εκτινάχτηκαν το 2007 οι επενδύσεις που διενήργησε η Τράπεζα Πειραιώς σε θυγατρικές της από μόλις 78,9 εκατ. ευρώ το 2006.

Αν συνυπολογιστούν μάλιστα και τα κεφάλαια που δαπάνησε για εξαγορές θυγατρικών ο λογαριασμός φτάνει στα 633 εκατ. ευρώ έναντι 80,2 εκατ. ευρώ το 2006.

Και δεν είναι μόνο τραπεζικές θυγατρικές. Απλώνονται από το real estate ως τα φωτοβολταϊκά.

Μιλάμε για πολύ... diversification!

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Δεν λένε κουβέντα για τη μεγάλη επένδυση στην Παιανία που αποκάλυψε το Euro2day στα κεντρικά του Ιατρικού στο Μαρούσι, ενώ από την απάντηση που απέστειλαν στο Χρηματιστήριο διαφαίνεται η πρόθεση να κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό τον χαρακτήρα της επένδυσης.

Και βεβαίως την αγορά σε... αγωνία.

Οι ανταγωνιστές της, πάντως, εκτιμούν ότι είναι πιθανό το νέο νοσοκομείο να αντικαταστήσει τη ναυαρχίδα του ομίλου, δηλαδή την κλινική Αμαρουσίου, και το μεγάλο οικόπεδο να αξιοποιηθεί διαφορετικά.

Βέβαια στην Παιανία εκτός από γενική κλινική μάλλον θα υπάρχει και μαιευτική και κέντρο αποκατάστασης. ”Όλα σε ένα”.

Υ.Γ.: Η γκρίνια, πάντως, για το αν έχουν τηρηθεί οι περιβαλλοντικές προϋποθέσεις έχει ήδη ξεκινήσει. Με αποδέκτες Σουφλιά και δασαρχείο της περιοχής.

SEA STAR: Δεν θα εισέλθει τελικά στο μετοχικό της κεφάλαιο σε αυτή τη συγκυρία ο εφοπλιστής κ. Β. Παναγιωτίδης. Έτσι, η αύξηση κεφαλαίου υπέρ παλαιών μετόχων και υπέρ στρατηγικών θα καλυφθεί κατά 140 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v