Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2017

Παιχνίδια τακτικής στα μεγάλα σαλόνια του Συντάγματος!

Παιχνίδια τακτικής στα μεγάλα σαλόνια του Συντάγματος!

Την περίοδο της επίπλαστης οικονομικής ευφορίας, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν οραματισθεί τη συνένωση δύο ιστορικών ξενοδοχείων της Πλατείας Συντάγματος, της Μεγάλης Βρετανίας και του King George, ώστε να δημιουργηθεί μια υπερπολυτελής μονάδα.

Σήμερα, οι Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης διαθέτουν, θεωρητικά, τις προϋποθέσεις να κάνουν το παραπάνω όραμα, πράξη. Από το 2012, η εταιρεία Λάμψα, συμφερόντων της οικογένειας, έχει εκμισθώσει, με 20ετή σύμβαση από τη Eurobank, το King George, δημιουργώντας ένα ενιαίο λειτουργικό σύνολο με το «Μεγάλη Βρετανία».

Μάλιστα, η συμφωνία μεταξύ Λάμψα - Eurobank παρέχει, όπως πληροφορείται η στήλη, δικαίωμα τελευταίας άρνησης στη Λάμψα, εφόσον η τράπεζα δεχθεί προσφορά για την αγορά του ξενοδοχείου.

Η Eurobank, για λόγους που άπτονται της εφαρμογής του πλάνου αναδιάρθρωσης, θα ήθελε να προχωρήσει στην πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα και η πλευρά Λασκαρίδη έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο μεταβίβασης του King George. Δεν φαίνεται, όμως, να τα βρίσκουν στην τιμή.

Με δεδομένη την αισθητή βελτίωση της τουριστικής κίνησης τα τελευταία χρόνια και το γεγονός ότι η πρωτεύουσα έχει κερδίσει σε διανυκτερεύσεις, ο εν δυνάμει πωλητής επιδιώκει να πάρει μια αποτίμηση, που θα ενσωματώνει καλύτερες προοπτικές για την οικονομία και τον κλάδο.

Από την άλλη, η πλευρά Λασκαρίδη δεν δείχνει να βιάζεται, όσο δεν προκύπτει τρίτος ισχυρός ενδιαφερόμενος για το King George.

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι πληροφορίες, που κυκλοφορούν στην αγορά περί ανάθεσης εντολής διερεύνησης ενδιαφέροντος για την πώληση του «Μεγάλη Βρετανία» μόνο ως διαπραγματευτικός ελιγμός μπορούν να θεωρηθούν.

Παιχνίδια τακτικής στα μεγάλα σαλόνια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v