Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2017

«Να ρωτήσετε τον κύριο Τσακαλώτο»...

«Να ρωτήσετε τον κύριο Τσακαλώτο»...

Ήταν αρχές Φεβρουαρίου, όταν ο πρόεδρος της Βουλής (και ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι έχει υλοποιηθεί μόνο το 30-35% των μέτρων που αφορούν στην αξιολόγηση.

«Ρωτήστε τον κύριο Τσακαλώτο», ήταν η περίφημη απάντηση που εξόργισε τον υπουργό και πυροδότησε τις φήμες ότι «κάτι τρέχει» μαζί του -δεδομένου ότι ο κ. Βούτσης ανήκει στον στενό πυρήνα των κομματικών συνομιλητών του πρωθυπουργού.

Κι ενώ έκτοτε το Μαξίμου καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να πείσει ότι... «δεν τρέχει τίποτα» και πως τα περί του αντιθέτου τα διακινούν οι σεναριογράφοι της αντιπολίτευσης, τον κ. Βούτση μιμήθηκε χθες... ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Να ρωτήσετε τον υπουργό Οικονομικών, δεν το ξέρω εγώ αυτό», απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δημοσιογραφική (πάλι) ερώτηση, εάν ο κ. Τσακαλώτος γνώριζε ότι η ΕΛΣΤΑΤ θα δημοσιοποιούσε «πάνω» στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας τα δυσμενή στοιχεία για την ελληνική οικονομία.

Οι «φήμες» οργίασαν εκ νέου (παρά τη σπουδή του εκπροσώπου να τις διασκεδάσει μέσω twitter…), ωστόσο οι ψίθυροι είχαν αρχίσει από το μεσημέρι της Δευτέρας: πώς είναι δυνατόν το ΥΠΟΙΚ να μη γνώριζε ότι η Στατιστική Αρχή θα έδινε ύφεση για το τέταρτο τρίμηνο του 2016; Και να μην ενημέρωσε εγκαίρως το Μαξίμου, αφήνοντας τον πρωθυπουργό να μιλά στο υπουργικό συμβούλιο για ανάπτυξη;

Η απάντηση «δεν γνώριζε διότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι Ανεξάρτητη Αρχή» δεν έπεισε, ενώ ακόμα και οι ελάχιστοι καλοπροαίρετοι προβληματίσθηκαν για το πώς λειτουργούν τα επιτελεία -στο εσωτερικό και μεταξύ τους.

Το… «μπαμ» απεφεύχθη χθες εξαιτίας ενός άλλου ατοπήματος στο οποίο υπέπεσε ο κ. Τζανακόπουλος: σε έτερη ερώτηση για το εάν ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος με την απόδοση του νέου ασφαλιστικού συστήματος, επέστρεψε την ερώτηση: «Γιατί δεν ρωτάτε τον πρωθυπουργό;».

Το αφοπλιστικό της δημοσιογραφικής απάντησης… «διότι είστε εκπρόσωπός του» δεν άφησε περιθώρια άλλων σχολίων. Αλλά αξιοποιήθηκε, μέσω διαύλων, ώστε να μη φτάσει στον κ. Τσακαλώτο… σήμα ότι το Μαξίμου «τον αδειάζει» -και δη, εν μέσω διαπραγμάτευσης.

Όταν, όποτε και εάν αυτή ολοκληρωθεί, θα δοθεί η συνέχεια. Καθώς οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι υπάρχει η φωτιά που προκαλεί τον καπνό.

Εστω κι αν διατείνονται ότι το πρόβλημα είναι επικοινωνιακό και όχι πολιτικό...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v