Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 16 2017

Deals με σημασία στην ελληνική κτηματαγορά

Deals με σημασία στην ελληνική κτηματαγορά

Η αγορά του κτιρίου του εκδοτικού ομίλου Πήγασος από την ΑΚΤΩΡ έναντι 25 εκατ. ευρώ, του συγκροτήματος Arcania από την Grivalia ΑΕΕΑΠ έναντι 14,3 εκατ. ευρώ και του πρώην κτιρίου της Aspis Bank στη Βασ. Σοφίας επίσης από την Grivalia έναντι 11,3 εκατ. ευρώ συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες συναλλαγές κτιρίων γραφείων του 2016, σύμφωνα με την έκθεση “European Office Market” της BNP Paribas Real Estate.

Μπορεί οι επενδύσεις σε κτίρια γραφείων να ήταν πέρυσι μειωμένες κατά 25% έναντι του 2015, αλλά οι νέες μισθώσεις/αγορές για ίδια χρήση εκτοξεύθηκαν κυρίως εξαιτίας του χώρου των 8.900 τετραγωνικών μέτρων που μίσθωσε η εταιρεία διαχείρισης τηλεφωνικών κέντρων Teleperformance στην Πειραιώς και των 4.200 τ.μ. της BB Energy στην Λεωφόρο Κηφισίας.

Η BNP Paribas Real Estate, που στην Ελλάδα συνεργάζεται με την εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός, επισημαίνει στην έκθεση πως τα ενοίκια κτιρίων γραφείων στις κύριες περιοχές κυμαίνονται μεταξύ 96 και 228 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως.

Δεν είναι άγνωστα και τα κίνητρα που προσφέρουν οι ιδιοκτήτες, όπως η εκκίνηση από χαμηλότερο ενοίκιο με προσυμφωνημένη κλιμακωτή αύξηση, χρήση του ακινήτου χωρίς ενοίκιο για κάποιο διάστημα κ.λπ.

Η έλλειψη ποιοτικών χώρων γραφείων οδηγεί πάντως τις μισθώσεις προς τα πάνω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v