Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2017

Οι τράπεζες και το… πόκερ ενόψει αποφάσεων για Σελόντα-Νηρέα

Οι τράπεζες και το… πόκερ ενόψει αποφάσεων για Σελόντα-Νηρέα

Δεν έχουν όλες οι τράπεζες την ίδια άποψη σε σχέση με τους βέλτιστους τρόπους αποεπένδυσης από Νηρέα και Σελόντα.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, η πλειοψηφία των τραπεζών τάσσεται υπέρ της άμεσης έναρξης του διαγωνισμού πώλησης, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουν να κάνουν τους… ψαράδες.

Ούτε βέβαια υπάρχει λόγος να βάλουν νέο χρήμα στις δύο εταιρείες και να πουλήσουν σε μια διετία, όταν και εφόσον υλοποιηθεί το business plan που προβλέπει EBITDA της τάξης των 20 εκατ. ευρώ (σ.σ. χωρίς τα βιολογικά αποθέματα) για την καθεμία από τις δύο εταιρείες.

Όσοι τάσσονται υπέρ της άμεσης πώλησης αντιλαμβάνονται ότι δύσκολα θα πάρουν τίμημα για τις μετοχές που κατέχουν (σ.σ. η Alpha τις έχει ήδη αποτιμήσει στη συμβολική αξία του 1 ευρώ) και ενδεχομένως να πρέπει να απομειώσουν και μέρος των δανειακών τους απαιτήσεων.

Σε μία, όμως, από τις τράπεζες, η παραπάνω γραμμή δεν είναι σαφής. Εξού και δηλώνει ότι δεν συναινεί να πωλήσει, αν δεν πάρει αντίτιμο για το ποσοστό των μετοχών που κατέχει.

Μένει να φανεί αν η στάση της αποτελεί διαπραγματευτική τακτική.

Αν, δηλαδή, το… παίζει δύσκολη, πιέζοντας τις άλλες τράπεζες να βάλουν… νερό στο κρασί τους σε άλλες περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων, στις οποίες η ίδια έχει μεγάλη έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v