Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2017

ΕΤΕ: Ενεση ρευστότητας 800 εκατ. από πωλήσεις UBB και SABA  

ΕΤΕ: Ενεση ρευστότητας 800 εκατ. από πωλήσεις UBB και SABA

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Περί τα 800 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί η ρευστότητα της Εθνικής με την ολοκλήρωση της πώλησης της βουλγαρικής θυγατρικής της UBB (β' τρίμηνο) και της νοτιοαφρικανικής SABA (β' εξάμηνο).

Η ενίσχυση της ρευστότητας θα προέλθει τόσο από την είσπραξη του αντίτιμου πώλησης, όσο και από την αποπληρωμή δανείων που έχουν χορηγήσει προς τη UBB άλλες εταιρείες του ομίλου.

 

ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ:  Στις 20 Ιανουαρίου η Εθνική Ασφαλιστική προχώρησε στην πώληση της θυγατρικής της National Μεσιτική Ασφαλίσεων ΑΕ , η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της ναυτιλιακής μεσιτείας. Το τίμημα που εισέπραξε η Εθνική Ασφαλιστική ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, συμφώνησε να πουλήσει το 30% στη βουλγαρική ασφαλιστική UBB-Metlife καθώς και το 20% που κατέχει στη UBB Insurance Brokers. Οι δύο τελευταίες συναλλαγές γίνονται στο πλαίσιο της πώλησης της UBB από την Εθνική Τράπεζα.

 

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΚΟΣΤΗ: Κατά περίπου 70 εκατ. ευρώ αναμένεται να υποχωρήσουν φέτος, σύμφωνα με τη διοίκησή της, τα κόστη της Εθνικής.

Εξ αυτών τα 60 εκατ. ευρώ είναι η ετήσια εξοικονόμηση δαπανών από τη μείωση προσωπικού κατά 1.171 άτομα, τα οποία έφυγαν κάνοντας χρήση των κινήτρων του προγράμματος εθελουσίας. Για την καταβολή αποζημιώσεων χρησιμοποιήθηκαν πέρυσι τα 110 εκατ. ευρώ από τα 118 εκατ. της σχετικής πρόβλεψης.

 

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΚΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ: Κατά περίπου 2 δισ. ευρώ μειώθηκαν πέρυσι οι μικτές χορηγήσεις της Εθνικής, παρά το γεγονός ότι διατηρεί την με απόσταση υψηλότερη ρευστότητα για νέες χορηγήσεις. Όπως, όμως, λένε στον όμιλο, ζήτηση για δάνεια από εταιρείες με καλά θεμελιώδη δεν υπάρχει...

 

DTC: Στο τέλος 2016 το ποσό των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων, που πληροί τα κριτήρια για να μετατραπεί σε οριστική και εκκαθαρισμένη απαίτηση από το Δημόσιο, ανερχόταν σε 4,8 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v