Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2017

Σφηνάκια για ΔΕΗ και Εθνική Ασφαλιστική

Σφηνάκια για ΔΕΗ και Εθνική Ασφαλιστική

ΔΕΗ: Προκαταβολές ύψους 130 εκατ. ευρώ πήρε εντός Μαρτίου από το Γενικό Λογιστήριο η Επιχείρηση.

Τα 50 εκατ. δόθηκαν έναντι οφειλών φορέων της γενικής κυβέρνησης, από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος. Άλλα 80 εκατ. ως προκαταβολή έναντι των καταναλώσεων Η/Ε της χρήσης 2017 από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Τον Απρίλιο υπογράφηκαν οι βασικοί όροι του κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Το δάνειο είναι διετούς διάρκειας και φέρει εξασφάλιση μέσω σύστασης ενεχύρου επί υφιστάμενων και μελλοντικών επιχειρηματικών απαιτήσεων της ΔΕΗ από συμβάσεις εταιρικών πελατών, με αξία ετήσιας κατανάλωσης, βάσει μέσου όρου δύο προηγούμενων ετών, συνολικού ύψους 125% επί του εκάστοτε ανεξόφλητου υπολοίπου!

ΥΓ: Η διοίκηση της ΔΕΗ αναφέρει ότι εξαιτίας των αλλαγών που επιβλήθηκαν στη μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ, θα απωλέσει σε ετήσια βάση EBITDA 174 εκατ. ευρώ (μέσος όρος EBITDA τελευταίων χρήσεων). Ως εκ τούτου, υπάρχει το ενδεχόμενο να παραβιαστούν στο μέλλον συγκεκριμένοι χρηματοοικονομικοί δείκτες δανειακών συμβάσεων.

 

ΕΤΕ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Προβληματισμός μαθαίνουμε ότι επικρατεί στα επιτελεία των ενδιαφερομένων για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αιτία οι πληροφορίες που φέρουν Εθνική και συμβούλους πώλησης να μην έχουν αποφασίσει αν θα δώσουν περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων στον ενδιαφερόμενο με την καλύτερη προσφορά, ή θα ζητήσουν βελτιωτικές προσφορές από τους δύο πρώτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v