Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2008

ΕΘΕ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, τουλάχιστον όμως παρηγορεί το ότι κάποιοι παράγοντες της αγοράς το παλεύουν και δεν κλείνονται απλώς στους τέσσερις τοίχους των γραφείων τους.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, η οποία κυκλοφόρησε πολυσέλιδο φυλλάδιο προκειμένου να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τη χρησιμότητα και τα οφέλη των συλλογικών επενδύσεων μέσα από αμοιβαία κεφάλαια, εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας και ΑΕΠΕΥ.

Η ανάγκη αυτή προέκυψε καθώς τα τελευταία χρόνια υπολογίζεται ότι περισσότερα από πέντε δισ. ευρώ τοποθετήθηκαν από Έλληνες σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια, χωρίς κάτι τέτοιο να βασίζεται σε υπεραποδόσεις που έφεραν.

Απλώς ήταν θέμα ελλιπούς ενημέρωσης αλλά και υψηλότερων προμηθειών τις οποίες καρπώνονταν (εις βάρος των πελατών τους, φυσικά) οι διαμεσολαβητές...

Τέτοιες ενέργειες -όπως η έκδοση του σχετικού φυλλαδίου- θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα και φυσικά όχι μόνο από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v