Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2017

Κινητικότητα στις ΑΕΕΑΠ: Τι «παίζει» για Grivalia, Alpha Bank και BriQ

Κινητικότητα στις ΑΕΕΑΠ: Τι «παίζει» για Grivalia, Alpha Bank και BriQ

Καταλυτικά στην αγορά των ΑΕΕΑΠ φαίνεται να επιδρούν οι τελευταίες χρηματιστηριακές εξελίξεις, καθώς μετά τη διαφαινόμενη θετική αξιολόγηση της χώρας από τους θεσμούς και τη συνεπαγόμενη βελτίωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος, οι δύο εταιρείες του κλάδου διαπραγματεύονται πάνω από την εσωτερική τους αξία (Grivalia, Trastor) και οι άλλες δύο (Εθνική-Πανγαία, Intercontinental) αρκετά κοντά σ’ αυτή.

Η εποχή λοιπόν των μεγάλων discounts αποτελεί παρελθόν.

Έτσι, σε περίπτωση που συνεχιστεί το θετικό κλίμα στο ΧΑ, οι διοικήσεις του Ομίλου Quest και της BriQ ΑΕΕΑΠ έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένες, καθώς -όπως όλα δείχνουν- δεν θα αργήσει πολύ η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της τελευταίας στο ταμπλό.

Η βελτίωση του εξωτερικού περιβάλλοντος φαίνεται να ευνοεί και το -εδώ και χρόνια- κυοφορούμενο ενδιαφέρον της Alpha Bank να προχωρήσει, μέσω συνεργασιών, στην ίδρυση δικής της ΑΕΕΑΠ.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως το όλο θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία (πιθανολογείται αίτηση ίδρυσης πριν τις διακοπές του καλοκαιριού και στο σχήμα δεν θα περιλαμβάνεται η εισηγμένη Alpha Αστικά Ακίνητα).

Επιπλέον, Trastor και Εθνική-Πανγαία αναζητούν τρόπους για να μεγαλώσουν το μέγεθός τους και να διευρύνουν παράλληλα την περιορισμένη μετοχική διασπορά τους, ενώ, τέλος, από μια άνοδο της μετοχής της Grivalia έχει κάθε λόγο να χαίρεται και η Eurobank, που συνεχίζει να κρατά (έως πότε;) θέση στην εισηγμένη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v