Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2017

Οι εξαγωγές, οι κομπίνες και ο... συνήγορος

Οι εξαγωγές, οι κομπίνες και ο... συνήγορος

Συχνά είναι τα κρούσματα εξαπάτησης εξαγωγικών ή εισαγωγικών επιχειρήσεων. Η εξαπάτηση δεν περιορίζεται μόνο στις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο επιχειρείται σε διεθνές επίπεδο να αντιμετωπισθεί.

Για την Ελλάδα, όμως, αν κάποιος εισαγωγέας ή εξαγωγέας, έρχεται για πρώτη φορά με ένα προμηθευτή ή πελάτη και έχει οποιαδήποτε αμφιβολία - πολύ δε περισσότερο, όταν η προτεινόμενη συναλλαγή, φαντάζει δελεαστική - καλό θα είναι να απευθυνθεί στο Συνήγορο της Αγοράς

Δηλαδή, την υπηρεσία που παρέχει το υπουργείο Εξωτερικών για την ενημέρωση και την υποβοήθηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς τους συναλλαγές.

Συνεπώς, αν υπάρχει κάποια αμφιβολία, η υπηρεσία του ΥΠΕΞ η οποία βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το δίκτυο των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) σε 61 χώρες, είναι βέβαιο, αν δεν γνωρίζει εξ αρχής, να καταφέρει να συλλέξει πληροφορίες για κάποια επιχείρηση που επιδίδεται σε απάτες.

Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος δεν είναι σίγουρος για τον πελάτη ή τον προμηθευτή του, είναι προτιμότερο να απευθυνθεί το Συνήγορο της Αγοράς, παρά να αναλάβει το ρίσκο που συχνά αποβαίνει επιζήμιο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v