Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2017

Γκάζι με 63 ακίνητα για τους e-πλειστηριασμούς

Γκάζι με 63 ακίνητα για τους e-πλειστηριασμούς

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Ρυθμό αρχίζουν να αποκτούν, σταδιακά, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από πλευράς τραπεζών.

Στις 27 Ιουνίου η Πειραιώς ξεκινά τις δημοπρασίες ακινήτων, μέσω του properties4sale.gr. Στην πρώτη φουρνιά περιλαμβάνονται 33 διαμερίσματα, 6 μεζονέτες-μονοκατοικίες, 5 καταστήματα, 6 γραφεία, 3 βιομηχανικά κτίρια ή αποθήκες, 3 κτίρια μικτής χρήσης καθώς και 2 οικόπεδα.

Στο α' δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία για τα πέντε επαγγελματικά ακίνητα που βγάζει στο σφυρί η PQH.  Το data room για τα παραπάνω ακίνητα έχει ανοίξει, ενώ ο ειδικός εκκαθαριστής των 16 bad banks προσδοκά ότι θα εισπράξει τουλάχιστον 22 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν ταυτόχρονα θα εκποιηθούν μικρότερα ακίνητα από την PQH στην επαρχία.

 

ΕΘΝΙΚΗ-ELA: Κάτω από τα 5 δισ. ευρώ έπεσε η εξάρτηση της Εθνικής από τον ELA, μετά τη μεταβίβαση της βουλγαρικής θυγατρικής της UBB.

Η Εθνική εισέπραξε τίμημα 610 εκατ. ευρώ ενώ η ΚBC έκλεισε γραμμές χρηματοδότησης του ομίλου προς την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης Interlease, που επίσης πωλήθηκε μαζί με την τράπεζα στους Βέλγους.

Έτσι, η ρευστότητα του ομίλου βελτιώθηκε κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ, τα οποία κατευθύνθηκαν όλα για τη μείωση του ELA.

Είχε προηγηθεί η είσπραξη 183 εκατ. ευρώ μέσω επιστροφής κεφαλαίου και είσπραξης μερίσματος χρήσης 2016.

Όπως έχει πει η διοίκηση της Εθνικής στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, η ρευστότητα του ομίλου θα ενισχυθεί κατά περίπου 2,7 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα πωλήσεων. Xρήματα που θα κατευθυνθούν για τη μείωση του ELA, βελτιώνοντας τα κόστη χρηματοδότησης και επομένως τα καθαρά έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v