Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2002

Oi...σωλήνες του Πετζετάκι (update)

”Το...60% της αξίας της έχει χάσει μέσα στις τελευταίες 90 ημέρες η κοινή μετοχή της Πετζετάκις”, επεσήμανε χθες η στήλη, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι η κοινή ”ακολουθείται ... κατά πόδας από την προνομιούχο που έχει (με ομολογουμένως...αστείους όγκους) απώλειες 50% στο ίδιο διάστημα!!!

Προχθές ο όγκος συναλλαγών στην κοινή μετοχή δεν ήταν καθόλου αστείος. Με 505.000 τεμάχια, ήταν περίπου... εξαπλάσιος από το μέσο όγκο συναλλαγών των τελευταίων 10 ημερών, ενώ η τιμή κατρακύλησε κατά...15%, θυμίζοντας τη συμπεριφορά που είχαν την προηγούμενη Τρίτη οι μετοχές του ομίλου Αλλαμανή”, προστίθετο στο ίδιο σχόλιο.

Χθες Τρίτη, η κοινή μετοχή έγραψε απώλειες 4,73% με όγκο 105.650 τεμάχια, ενώ η προνομιούχος..πρωταγωνίστησε με απώλειες 6,73% και όγκο...753 τεμαχίων!!!!

Μια ”γεύση” ως προς τα πιθανά αίτια, λέγαμε χθες, ”δίνουν ίσως τα αποτελέσματα του 6μήνου. Τα ενοποιημένα στοιχεία του ομίλου περιλαμβάνουν λειτουργικά κέρδη που απλά αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα χρηματοοικονομικά έξοδα.

Σημειωτέον ότι το σύνολο των υποχρεώσεων ξεπερνά τα 205 εκατ. ευρώ (περίπου 68 δισ. δρχ), ποσό στο οποίο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν συνολικά το 2002 οι πωλήσεις του ομίλου!!!

Συμπέρασμα: Με δεδομένη τη συγκυρία, η αγορά δεν εκτιμά ιδιαιτέρως τις επιχειρήσεις που έχουν αυξημένες υποχρεώσεις. Κι από αυτές - δυστυχώς - υπάρχουν πολλές”.

Υ.Γ. Μια ματιά στις παρατηρήσεις των ορκωτών σε ότι αφορά τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Πετζετάκις έχει ενδιαφέρον, τόσο σε σχέση με τα αποθέματα, όσο και σε σχέση με τις ”επισφαλείς απαιτήσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v