Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2017

«Ξαναζωντανεύει» το παλιό deal ΔΕΗ - Κοπελούζου

«Ξαναζωντανεύει» το παλιό deal ΔΕΗ - Κοπελούζου

Και ξαφνικά η ΔΕΗ ενεργοποιεί την παλιά συμφωνία με την Damco, εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου, για την από κοινού δραστηριοποίηση των δύο εταιριών στη λιανική...

Για την ακρίβεια, όχι για να πωλούν ρεύμα αλλά ενεργειακές υπηρεσίες και φωτοβολταϊκά στις στέγες.

Η συμφωνία αυτή χρονολογείται από το 2012 και προέβλεπε τη σύσταση κοινής εταιρίας, της Solar Solutions, με την Damco να έχει το 51% και τη ΔEΗ το 49%.

Το επενδυτικό σχέδιο προέβλεπε την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων με τη μέθοδο του franchising για πώληση μεγάλης γκάμας ενεργειακών υπηρεσιών (συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας), φωτοβολταϊκών στις κατοικίες κ.λπ.

Τότε, η κίνηση της ΔEΗ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους συνδικαλιστές, που είχαν σπεύσει να καταγγείλουν τη συμφωνία, με το επιχείρημα ότι δεν είχαν υπάρξει διαγωνιστικές διαδικασίες.

Χθες λοιπόν το διοικητικό συμβούλιο της ΔEΗ έλαβε απόφαση να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρό της Μανόλη Παναγιωτάκη να ορίσει δύο πρόσωπα στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο της κοινής εταιρίας. Η απόφαση αυτή ερμηνεύεται ως ενεργοποίηση αυτής της συμφωνίας.

Τώρα αν το deal ΔEΗ - Κοπελούζου προχωρήσει και σε λιγνιτικές μονάδες (όταν βγουν σε διαγωνισμό) -σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στην αγορά για σχετικό ενδιαφέρον του ομίλου- θα δείξει...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v