Δείτε εδώ την ειδική έκδοση
Ιουλ 14 2017

Τα ΕΛΤΑ, η παρακμή και η απάντηση των ταχυδρόμων στο Euro2day.gr

Τα ΕΛΤΑ, η παρακμή και η απάντηση των ταχυδρόμων στο Euro2day.gr

Στην διοίκηση των ΕΛΤΑ αποδίδει τις ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει η επιχείρηση ο Γιάννης Οικονόμου, Πρόεδρος Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής.

Σε επιστολή που απέστειλε στο Euro2day.gr με αφορμή ανάρτηση που περιέγραφε την κατάσταση, ο κος Οικονόμου παραδέχεται ότι «στα ΕΛΤΑ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη διανομή κυρίως στην Αττική. Αλλά αυτό δεν οφείλεται στον «ανταρτοπόλεμο των εργαζομένων» ούτε σε δήθεν «λευκές απεργίες», οφείλεται αποκλειστικά στην αμέλεια της Διοίκησης η οποία δεν έχει φροντίσει για την επάρκεια του προσωπικού μέσα από την προκήρυξη θέσεων μονίμων και εποχικών υπαλλήλων, δηλαδή με τον τρόπο που όλα τα χρόνια τα ΕΛΤΑ συμπληρώνουν τα μεγάλα κενά στις οργανικές θέσεις».

»Και αυτό δεν συνέβη παρά τις έγκαιρες εκκλήσεις των εργαζομένων προς τη Διοίκηση η οποία αδυνατεί να καταλάβει ότι ένα εθνικό δίκτυο ταχυδρομείου δεν μπορεί να καλύπτεται από 717 διανομείς σήμερα όταν κανονικά και σύμφωνα με βάση το μέγεθος του δικτύου και φυσικά τις προβλέψεις της καθολικής υπηρεσίες (Ευρωπαϊκή Οδηγία) αλλά της ΕΕΤΤ θα έπρεπε να στελεχώνεται από 1020 ταχυδρόμους.

»Μόνο και μόνο οι αριθμοί καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Για να γίνει κατανοητό σας επισημαίνουμε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, τα ΕΛΤΑ έχουν φτάσει να έχουν λιγότερους διανομείς από τον ανταγωνισμό που δεν υποχρεώνεται στην παροχή Καθολικής Υπηρεσίας. Αυτό αναδεικνύει και την παραδοξότητα της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και της ασφυκτικής πίεσης που μας ασκείται.

»Λυπούμαστε που πέσατε θύματα παραπληροφόρησης από πληροφοριοδότες που προφανώς έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης- ως προς το ποίος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στα ΕΛΤΑ- και την κατασυκοφάντηση ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων. Ανθρώπων που δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, να καλύψουν τα χιλιόμετρα του κάθε τομέα κάτω από δύσκολες συνθήκες.

»Θεωρούμε ότι για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας θα πρέπει να ρωτήσετε τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ που φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, πόσοι τομείς μένουν υποχρεωτικά ανεκτέλεστοι καθημερινά εξ αιτίας της αβελτηρίας της.

»Η δήθεν αριστερή Διοίκηση έχει αποτύχει σε κάθε προσπάθεια να φέρει νέα προϊόντα στο Δημόσιο Ταχυδρομείο, έχει χάσει σημαντικό αριθμό μεγάλων πελατών, έχει οδηγήσει σε ναυάγιο σχεδόν κάθε συμμετοχή του Οργανισμού σε διαγωνισμό. Ουσιαστικά, μέρα με την ημέρα θέτει τα ΕΛΤΑ εκτός του ανταγωνιστικού πλαισίου. Ρωτήστε τη Διοίκηση για τις επιδόσεις της στους τελευταίους μεγάλους διαγωνισμούς και οι αναγνώστες σας θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

»Με δεδομένο ότι θεωρούμε πως πέσατε θύματα οργανωμένης παραπληροφόρησης, αλλά πλέον γνωρίζετε τεκμηριωμένα τι συμβαίνει στα ΕΛΤΑ, σας καλούμε να δημοσιεύσετε την επιστολή μας για την πλήρη ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, την αποκατάσταση της αλήθειας και της υπόληψης των σκληρά εργαζόμενων ταχυδρομικών.

«Η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων από μια ανίκανη και αναποτελεσματική Διοίκηση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη», καταλήγει.

Απάντηση Euro2day.gr

Οι ελλείψεις προσωπικού σε καίριες θέσεις είναι φαινόμενο που, δυστυχώς, δεν περιορίζεται στα ΕΛΤΑ όπως γνωρίζει ο κ. Οικονόμου.

Οσο για το σχόλιο τον παραπέμπουμε στις ονομαστικές καταγγελίες πελατών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και όσα συνέβησαν σε υποκατάστημα των Νοτίων Προαστίων.

Εκεί οι πελάτες καλούνταν να πάνε μόνοι τους να πάρουν τις συστημένες επιστολές από το κέντρο διαλογής.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες συνοδεύονταν και από φωτογραφίες τις οποίες ο κ. Οικονόμου μπορεί να αναζητήσει στα κοινωνικά δίκτυα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v