Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2017

Παράκαμψη των μεσαζόντων μέσω της Fruitsapp

Παράκαμψη των μεσαζόντων μέσω της Fruitsapp

Μια ενδιαφέρουσα επένδυση προστέθηκε προ ημερών στην ελληνική λίστα με τις υποψήφιες προς χρηματοδότηση από το λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ».

Πρόκειται για την εταιρεία Fruitsapp, η οποία ιδρύθηκε προ μηνών (στην Ιταλία!), με στόχο την ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα φέρνει σε άμεση επαφή τους παραγωγούς νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων με τους αγοραστές ανά τον κόσμο.

Ενας παραγωγός γράφεται στην πλατφόρμα, εισάγει το προϊόν που θέλει να πωλήσει και στη συνέχεια μπορεί να δει ποιες εταιρείες ανά τον κόσμο (από εισαγωγείς μέχρι πολυκαταστήματα) ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο προϊόν.

Ο παραγωγός μπορεί μέσω της πλατφόρμας να επικοινωνήσει με τους πιθανούς αγοραστές, να στείλει προσφορά κ.λπ. Η πλατφόρμα διαθέτει σύστημα ασφαλείας ώστε να επιβεβαιώνεται πως τα μέλη της είναι πραγματικές εταιρείες ή παραγωγοί καθώς και πως οι τελευταίοι παράγουν προϊόντα με βάση συγκεκριμένες απαιτήσεις ποιότητας.

Ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα αποτελεί μεγάλο στοίχημα και φαίνεται πως το καταλαβαίνουν οι ιδρυτές της Fruitsapp. Ειδικά όταν γνωρίζουν πως στην Ελλάδα τα logistics των αγροτικών προϊόντων είναι δύσκολα και τελικά την πληρώνει ο καταναλωτής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v