Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2017

Σφηνάκια για Χαλκόρ, Flexopack, Εβροφάρμα και Mevaco

Σφηνάκια για Χαλκόρ, Flexopack, Εβροφάρμα και Mevaco

ΧΑΛΚΟΡ: Σαφώς θετικά υποδέχτηκε η αγορά τους όρους απορρόφησης της ΕΛΒΑΛ από τη ΧΑΛΚΟΡ, με τη μετοχή της δεύτερης να καταγράφει χθες διψήφιο ποσοστό ανόδου.

Γενικότερα, από την ημέρα ανακοίνωσης του deal (Ιούλιος) έως σήμερα, η ΧΑΛΚΟΡ έχει κερδίσει στο ταμπλό του ΧΑ γύρω στο 40%, επηρεασμένη από τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου, την κίνηση αναχρηματοδότησης του δανεισμού της και τους όρους απορρόφησης της ΕΛΒΑΛ.

 

FLΕXOPACK: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα εξαμήνου για τη Flexopack (πωλήσεις από τα 33 στα 39,4 εκατ. και καθαρά κέρδη από τα 2,2 στα 3,27 εκατ. ευρώ).

Με την τρέχουσα αποτίμηση στο ταμπλό πολύ κοντά στα ίδιά της κεφάλαια (57,4 εκατ. ευρώ), το P/E να δείχνει μονοψήφιο, τη ρευστότητα να είναι πολύ ικανοποιητική παρά τις συνεχείς υλοποιούμενες επενδύσεις (καθαρός δανεισμός στα 3,5 εκατ. ευρώ), με έντονα εξωστρεφή χαρακτήρα και με υποσχόμενους ρυθμούς ανάπτυξης, ίσως η Flexοpack να αποτελεί μια μετοχή που αξίζει περισσότερης προσοχής, σε μακροπρόθεσμο κυρίως χρονικό ορίζοντα.

Υπαρκτό όμως -και εδώ- το γνωστό πρόβλημα της εμπορευσιμότητας...

 

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Παρά τη δυσμενή συγκυρία στον γαλακτοκομικό κλάδο, η Εβροφάρμα αύξησε κατά το πρώτο εξάμηνο τις πωλήσεις της, διατήρησε τα αποτελέσματά της σε θετική τροχιά (271 χιλ. ευρώ), ενώ παράλληλα μείωσε και τον καθαρό της δανεισμό κατά 1,7 εκατ. ευρώ.

Στις 30/6/2017, το κεφάλαιο κίνησης ήταν αρνητικό, ωστόσο η διοίκηση της εισηγμένης συζητά με τον εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ για επιμήκυνση παλαιότερου δανείου και παράλληλα επιδιώκει γενικότερη βελτίωση των όρων δανεισμού μετά την υποχώρηση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τις τράπεζες.

 

ΜEVACO: Υστέρηση εσόδων (από 9,4 στα 6,1 εκατ.) και τελικού αποτελέσματος (από +65 σε -349 χιλ. ευρώ) εμφάνισε η MEVACO στο πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς καθίζηση σημείωσαν οι παραγγελίες που ανέμενε και σχετίζονταν με φωτοβολταϊκά έργα στην Αγγλία (κυρίως λόγω Brexit).

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα μέχρι σήμερα, το 2017 θα είναι ζημιογόνο, ωστόσο η εταιρεία διεκδικεί σημαντικά projects σε μια σειρά χωρών του εξωτερικού (Αυστραλία, Αλβανία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Άλλωστε, σε μια περίοδο που οι επενδύσεις στην Ελλάδα έχουν «πατώσει», η επέκταση στο εξωτερικό αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη MEVACO αλλά και για τόσες άλλες εγχώριες επιχειρήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v