Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2017

H Δομική Κρήτης και η αγωγή των 4,5 εκατ. ευρώ

H Δομική Κρήτης και η αγωγή των 4,5 εκατ. ευρώ

Δεν της έφταναν τα προβλήματα που έχει η Δομική Κρήτης εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο (π.χ. περιορισμένα δημόσια έργα χαμηλών περιθωρίων και αργοί ρυθμοί εκτέλεσης αυτών λόγω προβλημάτων ρευστότητας του κράτους), καλείται να αντιμετωπίσει και μια «αγωγή τρίτου», ύψους 4,5 εκατ. ευρώ...

Η κρητική κατασκευαστική εταιρεία, με τρέχον υπόλοιπο ανεκτέλεστων συμβάσεων γύρω στα 13,9 εκατ. ευρώ, προσπαθεί να τακτοποιεί τις κατά καιρούς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της (δείκτης κυκλοφοριακής ρευστότητας χαμηλότερος της μονάδας), έχοντας καθαρό τραπεζικό δανεισμό κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ, αλλά και ακίνητα που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσε να εκποιήσει.

Πέραν όμως των θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, ήρθε και η προαναφερθείσα αγωγή, με την εισηγμένη να δηλώνει ότι: «Κατά της εταιρείας και του προέδρου του ΔΣ έχει ασκηθεί από τρίτον αγωγή με την οποία ζητείται η καταβολή σε αυτόν αποζημίωσης 4.498.671,31 ευρώ, με βάση τις διατάξεις για την αδικοπραξία στo πλαίσιo πώλησης μετοχών σε προηγούμενη χρήση.

Η αγωγή κατατέθηκε και εκκρεμεί η υποβολή προτάσεων και ο ορισμός της συζήτησής της. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν μπορεί να διατυπωθεί καμία εκτίμηση για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς και την επιβολή ή όχι καταβολής αποζημίωσης».

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v