Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2017

Τα ντεσού από την αύξηση κεφαλαίου της Intrakat

Τα ντεσού από την αύξηση κεφαλαίου της Intrakat

Για την κάλυψη αύξησης κεφαλαίου της θυγατρικής Intradevelopment θα χρησιμοποιηθούν τα πέντε από τα 10 εκατ. ευρώ που αντλεί η Intrakat μέσω της αύξησης σε μετρητά. Τμήμα των κεφαλαίων που θα κατευθυνθούν προς την Intradevelopment έρχονται να καλύψουν ποσά που διατέθηκαν, όταν η τελευταία εξαγόρασε το 100% της εταιρείας Intrapar από τους κ.κ. Σωκράτη Κόκκαλη και Πέτρο Κόκκαλη.

Η Intrapar ελέγχει το 25,72% της Κέκροψ και το τίμημα που πλήρωσε η Intradevelopment ανήλθε σε 7 εκατ. ευρώ ενώ προβλέπεται «επιπλέον ενδεχόμενο τίμημα (contigent consideration) 2,7 εκατ. ευρώ, το οποίο τελεί υπό αίρεση καταβολής».

Στο ενημερωτικό της Ιntrakat υπενθυμίζεται πως το τίμημα της συναλλαγής κρίθηκε ως εύλογο με βάση «την αποτίμηση της συγγενούς εταιρείας Κέκροψ Α.Ε από ανεξάρτητο εκτιμητή, η οποία προσδιορίζει εύρος τιμών εύλογης αξίας ύψους 67,4 εκατ.-74,3 εκατ. ευρώ» και την «επιστολή του νομικού συμβούλου της εταιρείας Κέκροψ Α.Ε, βάσει της οποίας εκτιμάται η θετική έκβαση της αίτησης της Κέκροψ Α.Ε. για την αναίρεση της υπ' αριθμ. 3401/2014 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, που έκανε δεκτή αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου με την οποία διεκδικεί την κυριότητα έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, τμήμα της οποίας ανήκει στην Κέκροψ Α.Ε».

Στη σύμβαση αγοραπωλησίας περιλαμβάνεται όρος «περί δικαιώματος μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών στους πωλητές αντί ισόποσου τιμήματος, σε περίπτωση μη ευδοκίμησης της ανωτέρω δικαστικής υπόθεσης».

Η Intracom Holdings έχει ήδη προκαταβάλει πέντε εκατ. ευρώ για την αύξηση κεφαλαίου της Ιntrakat και αν την καλύψει πλήρως, τότε το ποσοστό της θα φτάσει από το 65% στο 91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v