Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2017

Συναγερμός στο ΤΧΣ για «χοντρό φάουλ» μέλους του Γενικού Συμβουλίου

Συναγερμός στο ΤΧΣ για «χοντρό φάουλ» μέλους του Γενικού Συμβουλίου

Πριν από μερικές ημέρες, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) εθεάθη να συνοδεύει τον managing partner ξένης εταιρείας, που ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση ενυπόθηκων προβληματικών δανείων, στις συναντήσεις του με στελέχη εγχώριων τραπεζών.

Πρόκειται για ασυνήθη πρακτική και ως εκ τούτου εγείρονται σοβαρά ερωτήματα

Εκπροσωπούσε το συγκεκριμένο στέλεχος του ΤΧΣ το Ταμείο στις παραπάνω συναντήσεις ή, έστω, είχε την έγκριση του Γενικού Συμβουλίου για να παρίσταται;

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε υπάρξει πρότερη ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου για την παραπάνω πρωτοβουλία, ούτε ενεργούσε το μέλος κατ' εντολή του ανώτατου διοικητικού οργάνου.

Στο παραπάνω πλαίσιο, όπως πληροφορούμαστε, τα όργανα του Ταμείου έχουν ήδη επιληφθεί του θέματος και αναμένονται εξελίξεις.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως καλό είναι να ξεκαθαρίσει σύντομα το ζήτημα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να συνοδευτεί το άνοιγμα της ελπιδοφόρου δευτερογενούς αγοράς «κόκκινων» δανείων από δηλητηριώδεις υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες.

ΥΓ: Η επίκληση του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου είναι μη εκτελεστικό και θα μπορούσε να θεωρήσει ότι δεν είναι απαγορευτικό να έχει συμβουλευτικό ρόλο σε ιδιωτική εταιρεία, κρίνεται από την αγορά ως τουλάχιστον «αστήρικτη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v