Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2017

Σφηνάκια για ΤΧΣ και Τράπεζα Πειραιώς

Σφηνάκια για ΤΧΣ και Τράπεζα Πειραιώς

ΤΧΣ: Την παραίτησή του έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το μέλος που υπέπεσε σε «χοντρό» φάουλ, αναλαμβάνοντας σύμβουλος εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου εθεάθη να συνοδεύει τον managing partner ξένης εταιρείας, που ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση ενυπόθηκων προβληματικών δανείων, στις συναντήσεις του με στελέχη εγχώριων τραπεζών.

Η παραίτηση τίθεται σε ισχύ, όπως πληροφορούμαστε, από τις 15 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το 9μελές κανονικά Γενικό Συμβούλιο έχει σήμερα επτά μέλη, που θα μειωθούν σε έξι. Εν τω μεταξύ τρέχουν οι διαδικασίες αναπλήρωσης από την Επιτροπή Επιλογής.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ AD BEOGRAD: Εντός του α' τριμήνου της επόμενης χρονιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στην Direktna Banka της Πειραιώς AD Beograd καθώς και της τοπικής εταιρείας leasing που ελέγχει η Πειραιώς.

Το τίμημα θα διαμορφωθεί μεταξύ 58 με 61 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την οικονομική απόδοση των προς πώληση εταιρειών μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την Πειραιώς.

 

DTA-DTC: Στις 30 Σεπτεμβρίου η Πειραιώς, σε ενοποιημένο επίπεδο, είχε αναγνωρίσει αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις, ύψους 5,3 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, απαιτήσεις ύψους 4 δισ. πληρούν τους όρους ώστε να μετατραπούν σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ DIRECT SOLUTIONS: Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Πειραιώς απέκτησε το 74,19% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, έναντι ποσού 3,8 εκατ. ευρώ. Πλέον κατέχει το 100%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v