Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2018

Τα ανασφάλιστα οχήματα, η «τελευταία ευκαιρία» και η ουσία

Τα ανασφάλιστα οχήματα, η «τελευταία ευκαιρία» και η ουσία

Μια ακόμη… «τελευταία ευκαιρία» φαίνεται πως δίνεται στους οδηγούς, προκειμένου μέσα στον μήνα να ασφαλίσουν τα ακάλυπτα αυτοκίνητα και δίκυκλά τους και έτσι να αποφύγουν το πρόστιμο που θα τους επιβάλει η ΑΑΔΕ.

Ακόμη και σήμερα πάντως, δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων (υπολογίζονται γύρω στις 600 με 800 χιλιάδες), καθώς πολλοί οδηγοί που έσπευσαν πέρυσι να «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις», κάποιους μήνες αργότερα -όταν κατάλαβαν πως η επιβολή προστίμων αναβάλλεται για μια ακόμη φορά- επέλεξαν να μην ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον αν η προθεσμία του Φεβρουαρίου θα είναι και… η φαρμακερή. Ωστόσο, κύκλοι της αγοράς θεωρούν πως οι οδηγοί δεν έχουν κανένα πλέον κίνητρο να παραμείνουν ανασφάλιστοι.

Πρώτον, γιατί πέρα από τον κίνδυνο της διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ, έχουν ενταθεί οι σχετικοί έλεγχοι που γίνονται από την Τροχαία. Άρα, η πιθανότητα επιβολής προστίμου είναι αυξημένη, ιδίως για όσους κυκλοφορούν σε πόλεις και εθνικές οδούς. Δεύτερον, γιατί σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, οι επιπτώσεις για τους ανασφάλιστους οδηγούς θα είναι βαρύτατες («έχουν χαθεί σπίτια…», όπως λέγεται) και

τρίτον, γιατί σήμερα υπάρχουν πολύ φτηνά συμβόλαια, με αποτέλεσμα να μην… αξίζει τον κόπο για κάποιον να παρανομεί.

ΥΓ: Όσοι επιλέγουν το τρίμηνο ως περίοδο κάλυψης, να γνωρίζουν πως συνήθως επιβαρύνονται περισσότερο σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v