Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2002

Τα παραλειπόμενα μιας πολυτάραχης συνεδρίασης

Συνεδρίαση με πολλά...μποφόρ η τελευταία για το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών υπό την πίεση της πτώσης, αλλά και της γενικευμένης κριτικής για τη δραστηριότητα του ΧΠΑ.

Ορισμένα βασικά σημεία από τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, περιλαμβάνει σχετικό ρεπορτάζ του euro2day.gr.

Ωστόσο, ο Χαμαιλέων έχει τα δικά του ...παραλειπόμενα.

Ετσι, μέσω... αδιασταύρωτων πληροφοριών, προκύπτει ότι ο κ. Γκατζόνας, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν εκείνος που τόλμησε και ”κατέβασε” την πρόταση για περιορισμό του ωραρίου στη Σοφοκλέους, πρόταση την οποία, ως φάνηκε, υποστηρίζει και ο εσχάτως ιδιαίτερα μετριοπαθής για το θέμα των παραγώγων (ας όψονται οι ακραίες θέσεις που υποστήριξε για το ίδιο θέμα παλαιότερα), πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, κ. Βοιλλής.

Περιττό να ειπωθεί ότι ιδιαίτερα ”ζωηρή” ήταν και η συζήτηση γύρω από την ”υποτιμητική κερδοσκοπία” στο Χρηματιστήριο Παραγώγων.

Το πιο ωραίο όμως είναι ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής, υπήρξε μέλος, που ενώ κάποιοι άλλοι φώναζαν και διαμαρτύρονταν για την ύπαρξη αθέμιτης υποτιμητικής κερδοσκοπίας, σήκωθηκε και είπε το εξής ...περίφημο:

”Ε, ας κερδίσουμε πρώτα κι εμείς, όπως κάποιοι άλλοι, και μετά παίρνουμε μέτρα”!!!

Ετσι για να ξέρουμε πόσο... σοβαρό είναι το... ”γκουβέρνο” της έρημης της αγοράς.

Αυτό το γνωρίζουμε, θα μου πείτε, αφού ο ίδιος ο πρόεδρος, ο κ. Αλεξάκης, πρώτα μας εξήγησε ότι όλα ”βαίνουν καλώς” με το ΧΠΑ και μετά έσπευσε να... υιοθετήσει τα μέτρα περιορισμού του τζίρου που ”πρότεινε” η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Για να δούμε τι θα γίνει στην...επόμενη συνεδρίαση. Που ξέρουμε, μπορεί να πάρουν και κάποιες...αποφάσεις!!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v