Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2018

Η φάμπρικα με τα έργα οδοφωτισμού

Η φάμπρικα με τα έργα οδοφωτισμού

Στη μία περίπτωση, του δήμου Αλεξανδρούπολης, το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού αφού «φωτογράφιζε» έναν και μοναδικό υποψήφιο!

Στην άλλη περίπτωση, ενός δήμου της Αττικής, ο σύμβουλος προετοιμασίας των τευχών δημοπράτησης των έργων οδοφωτισμού, ύψους 12 εκατ. ευρώ, διεκδικεί με άλλη εταιρεία (!) και τον ρόλο του ανεξάρτητου μηχανικού που θα επιβλέπει τον ανάδοχο! Μάλιστα στον διαγωνισμό για τον ανεξάρτητο μηχανικό υπήρχαν τέτοιοι όροι που δεν κατέβηκε καμία μεγάλη και έμπειρη εταιρεία συμβούλων μηχανικών, αν και πρόκειται για σημαντικό έργο. 

Πρόκειται για δύο περιστατικά των τελευταίων ημερών που δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει σε μια μεγάλη αγορά, η οποία θα μπορούσε πραγματικά να προσφέρει ανάσα ζωής στο τεχνικό δυναμικό της χώρας.

Αντίθετα, όπως προκύπτει και από πρόσφατες καταγγελίες του εργοληπτικού συνδέσμου ΣΑΤΕ, έχει στηθεί μια φάμπρικα για να βγάζουν λεφτά διάφοροι αεριτζήδες, χωρίς να γίνονται τα έργα.

Και πρόκειται για έργα στα οποία οι δήμοι λαμβάνουν γενναία χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κάποιοι πλουτίζουν με τα δικά μας λεφτά, χωρίς να γίνονται και τα έργα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v