Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2018

Μυτιληναίος: Η χθεσινή πτώση και τα σχόλια των αναλυτών

Μυτιληναίος: Η χθεσινή πτώση και τα σχόλια των αναλυτών

Με έως και ειρωνικά σχόλια φαίνεται να υποδέχτηκαν οι αναλυτές ξένων οίκων τη χθεσινή πτώση στην μετοχή της Μυτιληναίος, εξ αιτίας της άσκησης ποινικής δίωξης για υπόθεση του 2003, (που έχει ήδη εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη άλλες… τρεις φορές), θεωρώντας την αδικαιολόγητη.

Ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό του κλίματος, το χθεσινό "note" στελέχους της Wood & Co προς τους πελάτες της. Στο οποίο, αφού αναφέρει ότι επικοινώνησε και με την εταιρία, απ' όπου ενημερώθηκε ότι δεν περιμένουν οποιαδήποτε επίπτωση από τα προαναφερθέντα, προσθέτει:

"Πολύ αμφιβάλω αν οι αφοί Μυτιληναίου θα διακινδύνευαν τα μερίδια τους σε μια εταιρία μεγέθους 1,4 δισ. ευρώ, για να δώσουν μίζα 250 χιλιάδες». Και συμπληρώνει ως προς τη χρονολογία της υπόθεσης: « Το 2003 μόλις τελείωνα το Πανεπιστήμιο. Έχουν περάσει 15 χρόνια. Είναι σαν να θυμήθηκε ξαφνικά η γυναίκα μου κάτι που έγινε πριν... 10 χρόνια και να ρίχνει το φταίξιμο σε μένα, παρότι ο ίδιος ούτε καν το θυμάμαι»!

Το σχόλιο καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «η πτώση είναι ευκαιρία αγοράς» σημειώνοντας ότι η μετοχή, παρά τη μεγάλη άνοδο που έχει προηγηθεί, διαπραγματεύεται με P/E κάτω από το 8 με βάση τις εκτιμήσεις κερδοφορίας για το τρέχον έτος και με θετικό outlook τόσο στο σκέλος του Αλουμινίου, όσο και στα μηχανολογικά/κατασκευαστικά αντικείμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v