Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2018

Η χασούρα Paulson στα warrants και η αναμονή της Attica

Η χασούρα Paulson στα warrants και η αναμονή της Attica

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-PAULSON: Μεταξύ των επενδυτών που εγκλωβίστηκαν στα warrants εγγράφοντας ζημία, περιλαμβάνεται και ο πολύς J. Paulson.

Η εταιρεία του Paulson & Co. Inc. κατείχε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 τίτλους παραστατικούς δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants), οι οποίοι, εφόσον ασκούνταν πλήρως, θα αντιστοιχούσαν σε 60.728 μετοχές Πειραιώς.  

Στις 2 Ιανουαρίου όσα warrants Πειραιώς δεν είχαν ασκηθεί, ακυρώθηκαν.

 

ATTICA: Στις 19 Απριλίου συνεδριάζει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ως τις 5 Μαΐου προβλέπεται να έχει εκδοθεί η απόφασή της για την εξαγορά και απορρόφηση της HSW από την Attica.

Η εισήγηση για διορθωτικές ενέργειες, λόγω δεσπόζουσας θέσης, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ζεύγη λιμένων, ήταν αναμενόμενη από όλες τις πλευρές.

Η διαπραγμάτευση για τις περικοπές δρομολογίων, τις προμήθειες πρακτόρων και όλα τα υπόλοιπα τώρα ξεκινάει…

 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Θέλει κόπο αλλά και οπωσδήποτε τρόπο, ώστε οι επιχειρήσεις να προσεγγίσουν επενδυτικά κεφάλαια, διαδικασία κατά την οποία διάφοροι φορείς εντοπίζουν σημαντικό έλλειμμα εκ μέρους των μικρών και μεσαίων ελληνικών εταιριών.

Μέσα στις πρωτοβουλίες εκπαίδευσης της «άγουρης» ελληνικής επιχειρηματικότητας εντάσσεται και το σχέδιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο σε συνεργασία με διάφορους φορείς, προγραμματίζει τη θέσπιση ενός προγράμματος καθοδήγησης. Όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης, πρόκειται για ένα εργαλείο που αξίζει να χρησιμοποιηθεί, ώστε «κάποιος να γίνει επενδυτικά επιλέξιμος».

Σ' αυτή την προσπάθεια, το ΧΑ ήδη συνεργάζεται με φορείς όπως το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο αλλά και το World Business Council for Sustainable Development και το European Sustainable Development Network (ESDN).

Μια πρώτη γεύση δόθηκε προ εβδομάδων στην επίσημη παρουσίαση του Sustainability Performance Directory, του Επιχειρηματικού Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης, που λειτουργεί ως εργαλείο υποστήριξης των επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα πλαίσιο αναφοράς μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, για τη συμμόρφωση των εταιρειών με κανονιστικά πλαίσια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v