Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 19 2018

Πονοκέφαλος για τους ξενοδόχους τα... μερεμέτια

Πονοκέφαλος για τους ξενοδόχους τα... μερεμέτια

Οι θετικές προσδοκίες για την πορεία του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνονται και από τη διάθεση των ξενοδόχων να επενδύσουν -έστω στο μέτρο της τσέπης τους- στο «συγύρισμα» των καταλυμάτων.

Στέλεχος της αγοράς των μπουτίκ ξενοδοχείων (ιδίως σε περιοχές υψηλού τουριστικού προφίλ) μετέφερε στη στήλη πως το 2018 ήταν δυσεύρετα τα συνεργεία επισκευών, με αποτέλεσμα αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες να πλειοδοτούν προκειμένου να «κλείσουν» τους μάστορες, ώστε να προσχωρήσουν εγκαίρως στις αναγκαίες εργασίες.

Η διάθεση ωστόσο δεν είναι καθόλου η ίδια, όταν έρχεται η ώρα των αμοιβών των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τον εποχικά απασχολούμενων στον τουρισμό. Όπως παρατήρησε το ίδιο στέλεχος, πολλές μονάδες αποφάσισαν να μην ανοίξουν το Πάσχα, θεωρώντας ασύμφορη την πρόσληψη υπαλλήλων από τον Απρίλιο, καθώς υπολογίζουν πως η σεζόν θα επεκταθεί πέραν του Οκτωβρίου, και άρα θα ξεπεράσουν το όριο των οκτάμηνων συμβάσεων.

Επίσης καταγράφει τις μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στις γεωγραφικές τουριστικές περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμοιβές των επαγγελματιών στα πεντάστερα της Σαντορίνης είναι τριπλάσιες εκείνων που δίνονται στη Χαλκιδική, σε ισοδύναμα ξενοδοχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v