Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2018

Η κίνηση της MLS και η άλλη όψη των αποτελεσμάτων Μπήτρου

Η κίνηση της MLS και η άλλη όψη των αποτελεσμάτων Μπήτρου

MLS: Ζήτημα χρόνου είναι η ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε βαλκανική χώρα.

Και όπως λέγεται, θα υπάρξει και συνέχεια.

 

ΜΠΗΤΡΟΣ: Μπορεί η πρώτη ανάγνωση των περυσινών αποτελεσμάτων της Μπήτρος να προκάλεσαν αρνητικές εντυπώσεις (καθαρές ζημίες 14 εκατ. ευρώ, ενοποιημένα ίδια κεφάλαια -9,9 εκατ. ευρώ), ωστόσο από μια προσεκτικότερη ανάγνωση των λογιστικών καταστάσεων προκύπτει μια αρκετά καλύτερη εικόνα.

Για παράδειγμα, οι πωλήσεις διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα, παρά τα προβλήματα ρευστότητας της εισηγμένης. Επίσης, με δεδομένο ότι υπήρξαν 7,9 εκατ. ευρώ έκτακτες ζημίες, τα επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διατηρήθηκαν για μια ακόμη χρονιά σε θετικό πρόσημο, φτάνοντας στα 2,7 εκατ. ευρώ (έναντι +3,6 εκατ. ευρώ).

Και τέλος, ο Όμιλος μέσω εξοικονομήσεων κόστους και πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να μείωσε το υπόλοιπό του προς τις τράπεζες κατά 3,2 εκατ. ευρώ.

Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο είναι το ποια κατάληξη θα έχει το… σίριαλ της σύμπραξης Μπήτρου και ΣΙΔΜΑ, με τη δεύτερη να απορροφά τη μεταλλουργική δραστηριότητα της πρώτης.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι «κατ’ αρχήν συμφωνία έχει υπάρξει, το deal θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ωστόσο η εμπλοκή έξι τραπεζών δημιουργεί μια τεράστια ουρά, η οποία αποδεικνύεται… μακρύτερη και από το ίδιο το βόδι».

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v