Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2018

Ο Μ. Σχοινάς, το δείπνο και τα απλωμένα δίχτυα στο Νότο

Ο Μ. Σχοινάς, το δείπνο και τα απλωμένα δίχτυα στο Νότο

Την προηγούμενη της Συνόδου Ε.Ε.- Βαλκανίων στη Σόφια της Βουλγαρίας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν εκ Χαλκιδικής, Μαργαρίτης Σχοινάς, «παράτησε» τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το επίσημο δείπνο που παρέθεσε η προεδρία της Βουλγαρίας και εθεάθη σε ελληνικό εστιατόριο με το όνομα «Ακρογιάλι», με πολυπληθή δημοσιογραφική παρέα.

Για τους καλά γνωρίζοντες, το εστιατόριο απέχει μόλις 10 μέτρα από την είσοδο του ξενοδοχείου Grand Hotel Sofia, όπου κατέλυσε η αποστολή της Κομισιόν και από ό,τι μαθαίνουμε, ο κ. Σχοινάς ζήτησε να δει τον Έλληνα μάγειρα του εστιατορίου ενώ σχολίασε και την έλλειψη παραδοσιακού... τραπεζομάντιλου. Τελικά του έφεραν ένα.

Οι κινήσεις του εκπροσώπου τύπου της Κομισιόν, όσο και αν βρίσκονται κάτω από το ραντάρ, έχουν σημασία.

Διατηρεί στενές σχέσεις με κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ισπανία. Ελαβε μάλιστα παράσημο από τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι.

Παράλληλα, έχει στενές σχέσεις με κάποιους από την ελληνική κυβέρνηση, παρότι πολιτικά κλίνει προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με την κυπριακή κυβέρνηση.

Της προσοχής δεν πρέπει να διαφεύγει ότι οι νέοι επικεφαλής στα γραφεία της Κομισιόν σε Αθήνα και Λευκωσία θεωρούνται από ορισμένους κοντινοί του άνθρωποι. Ο κ. Μακροπουλιώτης στο Γραφείο της Αθήνας θεωρείται ότι ανήκει στο παλαιό ΠΑΣΟΚ. Ο της Κύπρου, κ. Μουσουρόλης, ανήκει στη ΝΔ.

Οι «κακές γλώσες» υποστηρίζουν ότι υφαίνει αργά και σταθερά «ιστό» σε τρεις χώρες, τόσο στις σημερινές κυβερνήσεις όσο και στην αντιπολίτευση και σε όλα τα μεγάλα κόμματα, με προσεκτικές κινήσεις και τοποθετήσεις. Κι ότι θα μπορούσε να έχει στο στόχαστρο μια θέση Επιτρόπου.

Ο ίδιος, όσο τον ρωτάνε, τόσο το αρνείται. Μέχρι πότε όμως;

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v